Ότι ονειρευόμαστε … είμαστε!

Τι ζούμε;

Photo by Bram. on Unsplash

Καλησπέρα και καλό υπόλοιπο Κυριακής σε όλους!

Ξέρω πως η κατάσταση που επικρατεί σε διάφορα μέτωπα στη χώρα μας δεν βοηθάει πολύ στην διατήρηση της ψυχραιμίας αλλά και της αισιοδοξίας μας αλλά …. θα πρέπει να το προσπαθήσουμε όσο μπορούμε τουλάχιστον.

Από την μια η επέλαση του Κορονοϊού, από την άλλη η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα σύνορά μας, αποτελούν και τα δυό βασικούς στρεσογόνους παράγοντες και αρκετούς λόγους για να μας προκληθεί πανικός.

Ο λαός μας έχει χωριστεί σε μέτωπα, όχι δυο , τρία αλλά πολλά. Από τη μια εκείνοι που δεν φοβούνται τον ιό, από την άλλοι εκείνοι που έχουν πανικοβοληθεί, από τη μια εκείνοι που διαβάζουν τα πάντα χωρίς να φιλτράρουν κι ακούν οποιονδήποτε λέει οτιδήποτε, από την άλλοι εκείνοι που δεν φροντίζουν να ενημερωθούν σωστά για να προφυλαξουν τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους από την πανδημία. Από την μια οι άθεοι που κατηγορούν εκείνους που αποφασίζουν να πιαστούν από την πίστη τους και από την άλλοι οι φανατικοί ορθόδοξοι που καταπατούν την λογική, και την επιστήμη και εξακολουθούν να πηγαίνουν σε ασφυκτικά γεμάτες εκκλησίες, να φιλούν τις εικονες και να κοινωνούν. Από την μια φανατικοί αριστεροί που δεν κατανοούν ότι όντως η χώρα μας έχει πρόβλημα από την συνεχή ροή των μεταναστών και προσφύγων και από την άλλη το άλλο άκρο που εύχεται ψόφο, που βρίζει έγκυες γυναίκες, που δεν θελει τα παιδιά των μεταναστών στα σχολεία του, και που δημιουργεί συλλόγους κυνηγών λαθρομεταναστών (για όνομα του Θεού δηλαδή). Και μέσα στο χορό έρχονται να μπούν τα ΜΜΕ που προβάλλουν ότι θελουν όπως το θέλουν όποτε το θέλουν προκαλώντας επιπλέον πανικό και ανησυχία και αποκρύπτοντας σημαντικές πληροφορίες τη στιγμή που μεταδίδουν σαβούρα.

Και μέσα σε όλα οι επιτήδειοι που φροντίζουν να εκμεταλλευτούν αυτή τη κατάσταση υπέρ τους. Για τα λεφτά όλα!!! Τι άτομα που υποδύονται απεσταλμένους των υπουργείων υγείας και μπαίνουν στα σπίτια μας ταχα μου να μας ενημερώσουν για τον ιο ή να καθαρίσουν τον χώρο, τι ο Βελλόπουλος που διαφημίζει αλοιφή που τον εξοντώνει, τι μαύρη αγορά κατά των μεταναστών στα νησιά, μέχρι και πληρωμή με ανταλλαγή την “σεξουαλική συνεύρεση” μικρών παιδιών με “ισχυρούς”. Η κατάσταση δεν έχει πάτο!!!!

Η δική μου θέση; Δεν υπάρχει μόνο άσπρο μαύρο υπάρχει και το γκρι παιδιά!! Σχετικά με τον Κορονοϊό φροντίζουμε να ενημερωθούμε ΣΩΣΤΑ από ειδήμονες και ιατρικές ιστοσελίδες κι οχι απο τη γιαγιά τη Γιαννούλα ή απο ιστοσελίδες τύπου: omorfizwi.gr tromaktiko.gr κλπ κλπ! Δεν εχω κάτι με τις συγκεκριμένες αλλά… ΕΚΑΣΤΟΣ στο είδος του. Ενημερωθείτε λοιπόν σωστά και πάρτε τις ανάλογες προφυλάξεις για τον εαυτό σας αλλά και για τους άλλους! Ακόμα και αν δεν φοβάστε για τον εαυτό σας σκεφτείτε τους μεγαλύτερους στην οικογένειά σας αλλά και όσους ανηκουν στις ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου. Δεν είναι δα και δύσκολο. Λογική θέλει.

Σίγουρα αν είναι να προσβληθούμε, θα προσβληθούμε αλλά αυτό δεν σημάινει οτι πρέπει να τα αφήσουμε κι όλα στην μοίρα τους. Πλένουμε λοιπόν χεράκια, αποφεύγουμε τις πολλές επαφές για ένα διάστημα και μαζευομαστε και λιγο σπιτι μας! Όσο για την εκκλησία δυστυχώς ή ευτυχώς καθένας κάνει οτι πιστεύει . Καλό όμως θα είναι να έχουμε στο πίσω μερος του μυαλού μας, οτι δεν παιρνουμε μονο τον εαυτό μας στο λαιμό μας αλλά και τους άλλους. Τι εννοω… πως το βλέπω εγώ.
Πιστεύω βαθιά εκεί ψηλά, όχι όμως τόσο πολύ στα τυπικά και τελετουργικά άσχετα αν κάποια τα τηρώ. Πιστεύω κάποια πράγματα αλλά… από τη στιγμή που δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα, οσο κι αν τα πιστευω θα πρέπει να επικρατεί και λίγο η λογική. Κάποια πράγματα τα νιώθεις δεν αντιλέγω, όταν ομως απειλειται η υγεία, ή δική σου και η δημόσια οφείλεις να εισαι λιγο πιο προσεκτικός. Ο Θεός δεν κρίνει με το ποσες φορές νήστεψες η κοινώνησες. Η βαση της θρησκείας μας είναι η αγάπη, η καλοσυνη, η συμπόνοια. Από εκει ξεκινάνε ολα.

Και εδω περνάμε παράλληλα και στο θέμα των μεταναστων και των προσφύγων. Δεν μπορεί να μου δηλώνεις Χριστιανός ορθόδοξος, να νηστεύεις , να μεταλαμβάνεις τακτικά και να μου εύχεσαι ψόφο για αθώους ανθρώπους. Δεν γινεται πως το λένε!!!! Δεν μπορεί να έχεις ψυχή και στόμα βόθρο και να μου λυσάς στις γονυκλυσίες και παράλληλα να κουτσομπολεύεις τη κοπέλα που ειναι διπλα σου ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!!!

Εχει χαθεί το μέτρο σε όλα!!!! Εχουμε ξεφύγει και δεν υπάρχει καμιά σωτηρία. Και αυτό ειναι που με τρομάζει πολύ περισσότερο και απο Κορονοιους και από μετανάστες και από τον Ερντογάν τον ίδιο!!! Καμιά κοινωνική ενσυναίσθηση σε κάνενα επίπεδο.

Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη χώρα μας με τις συνεχείς εισροές, οτι τα νησιά έχουν βουλιάξει, οτι η χώρα μας δεν σηκώνει άλλο τέτοιο βάρος, δεν μπορούμε να το σηκώσουμε ούτε κοινωνικά και σίγουρα ούτ οικονομικά. Καταλαβαίνω οτι ο κοσμος εχει τρομάξει έχει απηυδήσει έχει κουραστεί. Βλέπουμε και συγκεκριμένους μετανάστες ή προσφυγες που έχουν αρνητικές συμπεριφορές και εκνευριζόμαστε και είναι λογικο. Αντιλαμβάνομαι οτι τα προβλήματα είναι πολλά… και το σέβομαι. Αλλά δυστυχώς οι αντιδράσεις που βλέπω επί το πλείστον … δεν είναι αντιράσεις φοβου και ανησυχίας. Ειναι αντιδράσεις μίσους, ράτσισμου και ξενοφοβίας!!! Δεν μπορώ να ακούω όμως να εύχονται ψόφο, να βρίζουν να καταριούνται και να μου ανοιγουν συλλόγους κυνηγιου μεταναστών.

Είναι ρατσιστικό-φασιστικό παραλήρημα. Είναι ΑΝΤΙχριστιανικό για όσους σκέφτονται κι αυτό! Εμένα οι γονείς μου με έμαθαν να μην μισώ κανέναν… πόσο μάλλον αθώους ανθρώπους. Μου έμαθαν να υπερασπίζομαι τον αδύναμο αλλά και να διατηρώ ένα όριο και μια ισορροπια σε όλα. Πρέπει να επικρατεί η λογική ! Σε όλα υπάρχει το ναι μεν…αλλά!

Επίσης…. η ζωή μας θέλει ένα λεπτό (και λιγότερο) για να αλλάξουν ολα. Αυτά που κάνετε και λέτε… μπορεί να τα λουστειτε. Προσοχή λοιπόν… εγκράτεια, συνεση και λογική. Αγκαλιαστε αυτους που το χρειάζονται…. προσέξτε εκείνους που νομιζετε οτι πρέπει να φοβάστε.

Και εκείνο που θα πρέπει να ζητήσω από όλους είναι επιτέλους να γίνουμε ένα εννίαιο μέτωπο εναντίων των πραγματικών κινδύνων….. ενωμενοι και αγαπημένοι και να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια. Διατηρήστε την ψυχραιμία και την αισιοδοξία σας και μην σταματάε να ονειρεύεστε. Όσο δύσκολα κι αν φαίνονται τα πράγματα πάντα υπάρχει μια χαραμάδα ελπίδας….

Αύριο ξημερώνει μια νέα εβδομάδα και φορτίζουμε με αισιοδοξία και χαμόγελο . Μπορες ειναι.. θα περασουν!

Σχόλια από το Facebook