Ότι ονειρευόμαστε … είμαστε!

[Ταινία]Evening (2007)

Λένε  πως όταν ο άνθρωπος πεθαίνει, τις τελευταίες στιγμές, ολόκληρη η ζωή του περνά μπροστά από τα μάτια του. Ταξιδεύει ξανά στο παρελθόν, και ίσως, υποσεινείδητα κάνει έναν απολογισμό, ψάχνει να ανακαλύψει αλήθειες, να απολογηθεί για λάθη, και να διαπιστώσει αν τελικά η πορεία της ζωή του ήταν αυτό που πραγματικά επιθυμούσε. Η ταινία, εναλλάσσεται σε δυο διαφορετικά σκηνικά

 

 Στο ένα, η Ανν (Vanessa Redgrave-Claire Danes) είναι μια γυναίκα, πάσχουσα από ανίατη αρρώστια, που τις τελευταίες στιγμές της κάνει ακριβώς αυτόν τον απολογισμό. Προσπαθεί να γυρίσει το χρόνο πίσω, και υποφέρει για ένα λάθος που έκανε στο παρελθόν. Στο πλευρό της οι κόρες της Κόνι (Natasha Richardson) και Νίνα (Toni Collette) προσπαθούν να διαπιστώσουν αν αυτά που ψιθυρίζει η μητέρα τους είναι η πραγματικότητα, ή αν έχει παραισθήσεις. Παράλληλα, κάνουν μια ενδοσκόπηση στη δική τους σχέση, και προσπαθούν να ανακαλύψουν αν είναι πραγματικά ευτυχισμένες. Στο μεταξύ, κάνει την εμφάνισή της η Λίλα (Meryl Streep) παιδική φίλη της Ανν, και αφού ανακουφίσει την ψυχή της άρρωστης φίλης της με την παρουσία της, θα δώσει με λίγα μόνο λόγια, κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα που βασανίζουν τη Νίνα.

Στο άλλο σκηνικό, παρακολουθούμε τις αναμνήσεις της  Ανν, που τώρα την υποδύεται η Claire Danes. Η Ανν, είναι καλεσμένη στο γαμο της φίλης της Λίλα (την νεαρή Meryl Streep υποδύεται η κόρη της Mamie Gummer) και ανακαλύπτει ότι εκείνη ουσιαστικά είναι ερωτευμένη με τον παιδικό της φίλο Χάρις(Patrick Wilson). Στο μεταξύ η Ανν, έρχεται αντιμέτωπη και με την αποκάλυψη του Μπάντι (Hugh Dancy) που της ανακοινώνει πως εδώ και 4 χρόνια είναι ερωτευμένος μαζί της, ενώ εκείνη φλερτάρει πια έντονα με τον Χάρις.

Πηγή Εικόνας

Η αλήθεια είναι πως η πλοκή του έργου δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα, αλλά εκτός από την μοναδική σκηνοθεσία και φωτογραφία, και μόνο το καστ που πλαισιώνει την ταινία είανι υπεραρκετό για να σας παροτρύνω να το δείτε. Μου έκανε εντύπωση η ομοιότητα των δυο θρύλων του Σινεμα Vanessa Redgrave και Meryl Streep με τις κόρες τους Natasha Richardson και Mammie Gummer αντίστοιχα. Φυσικά συγκλονιστική εκτός από την ερμηνεία της Redgrave ήταν κι εκείνη της Glenn Close που όπως και η Streep έπαιξε ένα μικρό σύντομο ρόλο που όμως ήταν αρκετός για να δώσει μια ξεχωριστή πνοή στο έργο.

Movie Details:Evening.
Πρωταγωνιστούν:
Claire Danes, Toni Collette, Mammie Gummer, Vanessa Redgrave, Patrick Wilson, Natasha Richardson, Meryl Streep, Glenn Close, Hugh Dancy
Σκηνοθεσία: Lajos Koltai.
Σενάριο: Susan Minot, Michael Cunningham.
Έτος: 2007

Σχόλια από το Facebook