Ότι ονειρευόμαστε … είμαστε!

Ταινία: Ιστορία Γάμου

Καλησπέρα σε όλους!
Μιας που δεν κατάφερα να κάνω ανάρτηση για την ταινία της Παρασκευής όπως σας είχα υποσχεθεί, θα την κάνω σημερα 🙂
Είδα λοιπόν πρόσφατα το πολυφημισμένο Ιστορία ενός γάμου στο Netflix το οποίο μάλιστα διεκδικεί βραβεία όσκαρ σε 4 διαφορετικές κατηγορίες.

Πρόκειται ακριβώς γι’ αυτό που αναφέρει ο τίτλος του. “Ιστορία ενός Γάμου”. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Εκείνη ηθοποιός, εκείνος σκηνοθέτης. Αν και δείχνουν ένα σοβαρό και αγαπημένο ζευγάρι, εν τούτοις ή καθημερινότητα επιφέρει πολλά προβλήματα που οδηγούν σε τριβή.

Το ζευγάρι κάνει μια ενδοσκόπηση στη σχέση του, προσπαθεί να καταλάβει ποιός ή τι έφταιξε για τον χωρισμό τους κι αν και στην αρχή αποφασίζουν να χωρίσουν φιλικά και πολιτισμένα … εν τέλει πέφτουν στην παγίδα στην οποία πέφτουν τα περισσότερα ζευγάρια. Αφήνουν τους δικηγόρους και το νόμο να μπουν ανάμεσά τους.

Το cast εξαιρετικό! Scarlett Johansson στον ρόλο της Nicole , Adam Driver στον ρόλο του Charlie και ο υπέροχος πιτσιρικάς Azhy Robertson στον ρόλο του γιου τους , Henry. Στο πλευρό τους επίσης εμφανίζεται η μοναδική Laura Dern στο ρόλο της δικηγόρου Nora και ο γλυκύτατος Alan Alda στον ρόλο του άλλου δικηγόρου Bert ενώ η σκηνοθεσία αλλά και το σενάριο ειναι του Noah Baumbach.

Η γνώμη μου

Καταρχήν θα πω ότι λάτρεψα τις ερμηνείες. Τοσο η Johanson όσο και ο Driver καταφέρνουν να περάσουν στους θεατές τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών. Βλέπουμε τις εναλλαγές στις διαθέσεις τους, όλα όσα νιώθουν, τους φόβους τους αλλά και τις προσπάθειες και των δυο τους να είανι κοντά στο παιδί τους και να το στηρίξουν. Βλέπουμε όλα εκείνα που τους δένουν και που τους χωρίζουν , το πως επιχειρούν να παραμένουν πολιτισμένοι αλλά και το πως “το χάνουν” ξαφνικά.

Μου άρεσαν λοιπόν και οι διαλόγοι και η σκηνοθεσία… γιατί έδειχναν ρεαλισμό και τις διαβαθμίσεις ανάμεσα σε ένα αγαπημένο ζευγάρι… και την ιστορία τους. Όμως από την πλοκή κάτι μου έλειπε. Ηταν πολύ flat! Δεν είχε ιδιαίτερο σασπενς και ίσως και αρκετά προβλέψιμο. Βέβαια μπορεί ακριβώς αυτός να ήταν και ο στόχος του Σκηνοθέτη-Συγγραφέα!

Δεν πιστεύω ότι αξίζει το Oscar της Καλύτερης Ταινίας, πιστεύω όμως σίγουρα ότι οι ηθοποιοί που τα διεκδικούν τα αξίζουν και με το παραπάνω!!!
Θα σας συνιστούσα να την δείτε πιστεύοντας οτι θα σας αρέσει… χωρίς όμως να περιμένετε κάτι το σουπερ ουαου συγκλονιστικό!

Καλή θέαση

ΥΓ: Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται απο την επισημη σελιδα της ταινίας στο Facebook

Σχόλια από το Facebook