Ότι ονειρευόμαστε … είμαστε!

Ψυχοθεραπεία με τον…. εαυτό μου… #1

unsplash-logoCalista Tee

Λοιπόν σας έχω πει ποσο μου αρέσουν τα παιχνίδια και οι αναρτήσεις με ερωτήσεις και απαντήσεις. Πρόσφατα καθώς χάζευα στο κινητό μου στο playstore μου εμφανίστηκε μια εφαρμογή η οποια καθε μερα σου θέτει ένα ερώτημα και απαντάς. Μου άρεσε πολύ σαν ιδέα για ανάρτηση στο blog και αποφάσισα να το αξιοποιήσω και να σας βάζω εδώ τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που μου κάνει.

Για όποιον ενδιαφέρεται η εφαρμογή λέγεται Reflexio και μπορείτε να την κατεβάσετε στο Play Store όσοι έχετε συσκευές με Android. Για τους χρήστες iphone δυστυχώς όπως με ενημέρωσε η technofreak φίλη μου Βιβή… δεν υφίσταται!

Θα σας βάλω εδώ τις 10 πρώτες ερωτήσεις που αντιστοιχούν στον μήνα Ιανουάριο και ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα επανέρχομαι 😀

 1. Είσαι ευτυχισμένος άνθρωπος;
  Χμμμ οκ! τη σημερινή εποχή η απάντηση σε αυτή την ερώτηση δεν είναι καθόλου εύκολη. Ή για του λόγου το αληθές… δεν ειναι ποτέ εύκολη. Η ευτυχία προσδιορίζεται ατομικά από τον καθένα… από τον τρόπο ζωής του, τα βιώματά του και τις προσδοκίες του τόσο από τον εαυτό του όσο και από τους άλλους. Το τι σημαίνει για κάποιον να είναι ευτυχισμένος είναι κάτι που το κρίνει και το ξέρει ο ίδιος.
  Για μένα τωρα. Έχω ξαναπεί ότι η ζωή ούτε μου χαρίστηκε ούτε με διευκόλυνε ιδιαίτερα. Μου έδωσε όμως πραγματικά λόγους να είμαι χαρούμενη κι ευτυχισμένη για όσα έχω. Δυο καταπληκτικούς γονείς που με μεγάλωσαν με θυσίες και πολλές πολλές δυσκολίες, αλλά χαρίζοντας μου τα πάντα. Τόσο αγάπη όσο και υλικά αγαθά. Δεν μου έλειψε ποτε τιποτα!!! Ενα υπέροχο περιβάλλον που με αγκάλιασε σαν δίχτυ προστασίας. Που μου στάθηκαν και με στήριξαν και τους είχα στο πλευρό μου σε κάθε δυσκολία και ευκολία, χαρά και λύπη. Καταπληκτικές φίλες που είναι στο πλευρό μου πολλά χρόνια και είναι στο πλευρό μου ουσιαστικά, με αγαπούν και με δέχονται γι’αυτό που είμαι … πιστεύουν σ’εμενα περισσότερο απ’ότι εγώ, και δεν βλέπουν τα ελλατώματα που εγώ βλέπω και τονίζω διαρκώς! (ήρωες).
  Επίσης κατάφερα όχι μόνο να κάνω επάγγελμα το χόμπι μου, αλλά και να βρεθώ σε μια καταπληκτική ομάδα, που με βοήθησε να αναβαθμίσω τη δουλειά μου αλλά και να περνάω καλά μέσα σε αυτή. Αν λοιπόν μέσα στις τόσες δυσκολίες με ρωτάτε αν νιώθω ευτυχισμένη;; Ναι ! Είμαι… και ξέρω οτι υπαρχουν πολλά που θα ήθελα και δεν τα απέκτησα ακόμα… αλλά επιλέγω να εστιάσω σε όσα έχω 🙂
 2. Πιστεύεις ότι όλοι αξίζουν την ευτυχία;
  Και βέβαια το πιστεύω… Γιατί όχι άλλωστε; Όμως όπως είπα πιο πάνω εμείς οι ίδιοι κρίνουμε τι είναι και το πόσο την επιδιώκουμε με τις επιλογές και τις αποφάσεις μας. Προφανώς η μοίρα παίζει κάποιο ρόλο σε όλα, όμως οι επιλογές μας είναι εκείνες που κρίνουν το αποτέλεσμα.
 3. Είναι πιο εύκολο να συγχωρείς ή να ξεχνάς;
  Ώπα… εδώ είμαστε! Μάλιστα…. Λοιπόν πάντα πίστευα και δήλωνα ότι είμαι άνθρωπος του “Συγχωρώ αλλά δεν ξεχνώ”. Δεν μπορώ να κρατήσω κακία εύκολα (ούτε βέβαια και να συγχωρέσω πολύ εύκολα) και δίνω ευκαιρίες. Δεύτερη δίνω πάντα, τρίτη όταν πιστεύω ότι την αξίζει ο άλλος,στην τέταρτη καίγεσαι. Πολύ σπάνια. Αλλά ακόμα κι αν κάποιος με πείσει ότι αξίζει να τον συγχωρέσω…. δεν ξεχνάω. Δηλαδή μπορεί να έχω μια επαφή όμως πάντα θα κρατάω αποστάσεις και επιφυλάξεις και ποτέ τα πράγματα δεν θα είναι όπως ήταν. Αρα για μένα πιο ευκολο είναι να συγχωρέσω παρά να ξεχάσω!
 4. Έχεις κάποια αγαπημένη πρωινή συνήθεια;
  Το πρώτο πράγμα που κάνω κάθε πρωί με το που ανοίγει το μάτι (μετά από 7-8 snooze στα ξυπνητήρια) είναι να πιάνω το κινητό μου ! Μου αρέσει να καλημερίζω τους φίλους μου (Θεώνη: ήλιος δεν βγαίνει αν δεν πεις καλημέρα 😛 ), και αμέσως μετά τη μαμά μου. Βλέπω αν εχω μηνύματα βλέπω αν εχω καποιο σημαντικό μαιλ από τη δουλειά και χουζουρεύω έτσι για κανένα 20 λεπτο. Μετά σηκωνομαι… και το πρώτο πράγμα που κάνω, (καλά μετά τα καθιερωμένα της τουαλέτας :P) είναι να βάλω τη μουσική τέρμα και να φτιάξω μια τεραστια κουπα καφέ πριν ξεκινήσω να δουλεύω, εκτός αν είναι να φύγω για γραφείο όπου το πρόγραμμα αλλάζει λιγο . Τον τελευταίο καιρο προσπαθώ να με πεισω να συνηθίσω να τρώω ένα καλό πρωινό. Μερικες φορές τα καταφέρνω μερικές όχι. Ειδωμεν!!!
 5. Ποιό είναι το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής σου.
  Ευκολάκι. Ανέκαθεν ήμουν άνθρωπος που έκανα όνειρα, ονειροπόλα απο μικρή. Πολλά όνειρα. Μερικά από αυτά είναι να ταδιξέψω στη Νέα Υόρκη και γενικά να γυρίσω τον κόσμο, να εκδώσω ένα βιβλίο, να φτιάξω εφαρμογές, να κολυμπήσω με δελφίνι (άσχετο αλλά είναι… να μην το πω;;;) και άλλα. Εκείνο ομως που είναι το μαράζι μου και που δεν βλέπω να πραγματοποιείται δυστυχώς… είναι να αποκτήσω την δική μου οικογένεια και κυρίως ένα παιδάκι . Δύσκολο για πολλούς λόγους αλλά είπαμε… δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε 🙂 😉
 6. Δέχεσαι τον εαυτό σου όπως είναι;
  Ώπα!Ώπα ώπα ώωωωπα! Ερώτηση μαχαιριά στην καρδιά και ερώτηση ψυχοθεραπεία. Η αλήθεια είναι πως (ταραμ ταραμ ταραααααααααμ τρομπέτες θριάμβου για την εξομολόγηση) Όχι!!! Δυστυχώς όχι! Είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου και δεν αποδέχομαι πολλά πράγματα. Το μόνο που έχω δεχτεί σ’εμενα είναι οι ιδιαίτερότητες και η διαφορετικότητά μου. Κατα τ’αλλα πάντα ψάχνω και ζητάω κάτι παραπάνω από αυτό που προσφέρω σ’εμενα αλλά και στους άλλους. Πάντα νιώθω ανασφάλεια στις σχέσεις μου με τους ανθρώπους που αγαπώ (κάτι που ξεκινά πάντα από εμένα κι όχι από τους άλλους), πάντα ξενερώνω στην ιδέα ότι κάνω λάθη (τι εννοείς άνθρωποι είμαστε λαθη κάνουμε;;) και νιώθω διαρκώς τύψεις κι ενοχές για τα πάντα. Αυτοί είναι και οι λόγοι που πιέζομαι πολλές φορές και τελευταία προσπαθώ να φέρω τον εαυτό μου σε μια ισορροπία να με αγαπήσει και να με δεχτεί περισσότερο!! (Δεν το πιστεύω ότι τα έγραψα όλα αυτα)
 1. Ποιο είναι το πιο πρόσφατο κοπλιμέντο που δέχτηκες;
  Καθότι είμαι μια θεά δέχομαι διαρκώς κοπλιμέντα από τους γύρω μου. Για το θεόρατο κορμί μου, για το ύψος μου, για τα μοναδικά αυτιά μου κλπ (black humor γιατι χωρίς αυτό χαθήκαμε).
  Πέρα της πλάκας έχω ανθρώπους που φροντίζουν να μου ανεβάζουν τη διάθεση και την αυτοπεποίθηση με πολλά όμορφα και αληθινά λόγια, τόσο στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον όσο και στο περιβάλλον εργασίας μου. Εκείνο όμως που με άγγιξε πραγματικά, ήταν κάτι που μου είπε η φίλη(αδερφή μου) Μαρία σε κάποια πρόσφατη συζήτηση μας. Μου ειπε: “τίποτα δεν σου χαρίστηκε και για όλα όσα έχεις πάλεψες. Για τη δουλειά σου, για τους φίλους σου, για τη ζωή σου για όλα!” Είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που μου έχουν πει ποτέ και με άγγιξε και με συγκίνησε πολύ!!! (Σ’αγαπω κουρκουμπινάκι μου)!
 2. Τι έκανες για την οικογένειά σου σήμερα;
  Videoκλήση στο viber να με θαυμάσουν! Εγώ εδώ εκείνοι εκεί… τι παραπάνω να κάνω????
 3. Περιέγραψε τις φωτεινότερες αναμνήσεις με τους καλύτερούς σου φίλους.
  Πολλοί οι φίλοι πολλές και οι αναμνήσεις! Τυχερή σε αυτό να έχω γεμίσει ένα σεντούκι στη καρδιά και στο μυαλό μου. Ταξίδια, βόλτες, εξόδους, διακοπές, χαλάρωση κλπ κλπ. Όλα στο πρόγραμμα και στο φουλ. Μια όμως από τις πολυτιμότερες αναμνήσεις για εμένα, είναι η γειτονιά μου. Τα παιχνίδια σε αυτή, τα παιδιά με τα οποία έχω ακόμα στενούς δεσμούς, τα γέλια μας οι συνάξεις μας και όλα τα συναφή. Μου λείπει τόσο αυτή η περίοδος!!!!!
 4. Τι είναι περισσότερο σημαντικό, να αγαπάς ή να αγαπιέσαι;
  Και τα δυό εξίσου!!! Η αγάπη είναι πηγή ενέργειας , είναι βάλσαμο είναι παρηγοριά είναι τρόπος ζωής! Πρέπει και να την παίρνουμε αλλά και να την δίνουμε!
 5. Πως θα ήταν η ζωή μας χωρίς τα social media?
  Διαφορετική!!!! Σϊγουρα πολύ διαφορετική. Δεν είμαι από εκείνους που θεωρούν τα social media πηγή όλων των κακών, των συμφορών και των 7 πληγών του Φαραώ! Είμαι από εκείνους που πιστεύουν πως στο χέρι μας είανι το πως θα τα χειριστούμε και το αν θα τα χρησιμοποιήσουμε υπέρ ή κατά μας. Σίγουρα χρειάζονται προσοχή! Σε πολύ μεγάλο βαθμό και με πολλούς τρόπους. Κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί και την ωφελιμότητά τους. Προσωπικά τα αγαπώ πολύ, αλλά κυρίως γιατί με συνδέουν με όλους όσους θέλω!
 6. Ποια θα ήταν τα ιδανικά γενέθλια για εσένα?
  Θέλει και ρώτημα;;; Με τα φιλαράκια μου στην Καιτούλα!!!! Απλά λιτά και ξάστερα!!!!
unsplash-logoThought Catalog

Αυτές ήταν λοιπόν οι 12 πρώτες ερωτήσεις και πραγματικά το απόλαυσα. Νομίζω ότι είναι ουσιαστικές, ενδιαφέροντες και βοηθούν εμένα να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου , ειναι σαν ψυχοθεραπεία αλλά και εσάς να γνωρίσετε καλύτερα εμένα.
Θα το καθιερώσω λοιπόν μια ανάρτηση καθε τρεις και λίγο με τους …. διαλόγους μου με την εφαρμογή!!!
Θέλετε να το κάνουμε παιχνίδι; Σας προσκαλώ όλους να απαντήσετε τις ίδιες ερωτήσεις στα δικά σας blogs και να προσκαλέσετε κι εσείς όσους θέλετε να συνεχίσουν την αλυσίδα. Κάντε με αν θέλετε ένα mention για να το δω!!!! Η βάλτε ένα σχολιο με το Link σας στην ανάρτησή μου!!

Ελπίζω να το απολαύσατε κι εσείς εξίσου!!!
Όνειρα γλυκά σε όλους
xo xo
Μαρία

Σχόλια από το Facebook