Ότι ονειρευόμαστε … είμαστε!

Μυστήριο: Η χαμένη μελέτη του καθηγητή Τσιόδρα!

«Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Εχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη».

Τάδε έφη ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης εν τη (…. σιγά μην σας βαλω και ημερομηνία) για τις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ προκειμένου να καλύψει τις μπαρούφες που κάνει εδώ και πόσο καιρό με το συστημα υγείας (και δεν ειναι ο μόνος για να μην ξεχνιόμαστε … αλλά αυτόν εχουμε αυτόν αγαπαμε….. αυτόν κράζουμε). Αυτομάτως ιατρικά και επιστημονικά πτυχία πέρασαν στην αυτοανάφλεξη. Με λίγα λόγια τσάμπα τις έχουμε μωρέ τις ΜΕΘ! Τι μέσα, τι έξω το ίδιο και το αυτό! Οι μέσα μάλλον είναι οι Vip οι απ’οξω ο απλός λαός. Οι πλήβειοι. Σιγά μην συνέβαλλε η ΜΕΘ στην μείωση της θνησιμότητας από covid. Τσάμπα κόπος – τσάμπα χρήμα!

Ως που ξάφνου… από τα πέρατα του κόσμου, εμφανίστηκε μια μελέτη που ως δια μαγείας είχε χαθεί στα αχανή συρτάρια (έστω ψηφιακά) του Μαξίμου ως μια άλλη λίστα Λαγκάρντ και ως μια άλλη λίστα Πέτσα. Κι εδώ έρχομαι να θέσω μια εύλογη ερώτηση: Μήπως βρε παιδια εκει στις κυβερνήσεις έχετε κάποιο θέμα με τις λίστες; Αν είναι να σας δίνουμε τα δεδομένα σε καρτελίτσες όπως δίνουμε στα παιδάκια του δημοτικού για να μαθαίνουν να διαβάζουν. Μπορούμε να σας τα βάζουμε και σε κυβάκια αν θελετε, από εκεινα που μαθαίναμε τα μαθηματικά μας.

Συνεχίζω….
Που λέτε η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε από τους Αξιότιμους καθηγητές κο Τσιόδρα και κο Λύτρα και αναδεικνύει την ανισότητα στο επίπεδο περίθαλψης μεταξύ Αττικής και υπόλοιπης Ελλάδας, τη συσχέτιση του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ covid και της θνητότητας τους, καθώς και τον υψηλό αριθμό θανάτων εκτός ΜΕΘ . Συγκεκριμένα Τσιόδρας και Λύτρας καταλήγουν πως από τους 3.988 θανάτους που εξετάστηκαν, οι 1535 αφορούν εναν από τους παραπάνω τρεις παράγοντες. «Δηλαδή εκτιμάται πως τόσοι θα γλίτωναν αν όλοι νοσηλεύονταν με χαμηλό φόρτο στο ΕΣΥ (<200 διασωληνωμένους) σε νοσοκομεία Αττικής και εντός ΜΕΘ» (Πηγή: Η Καθημερινή)

τον έβαλα με μάσκα μη σκιαχτουμε πολύ

Αλλά (ω του Θαύματος) ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει ιδέα τι απέγινε η έρμη η έρευνα! Σε ποιά μονοπάτια να περιπλανήθηκε μονάχη αναζητώντας έναν αποδέκτη; Μέχρι που αναρρωτήθηκε μήπως είχε κολλήσει covid-19 κι όλοι απεύφευγαν να την εμφανίσουν από φόβο. Για αλλη μια φορά οι ευθύνες πάνε από τον έναν στον άλλον σαν μπαλάκι πινγκ πόνγκ που μάλιστα τσουρουφλάει! Και φυσικά τσουρουφλάει. Γιατί όταν ξεκίνησε η πανδημία λογικό ήταν το σύστημα να μπλοκάρει από κάτι τόσο πρωτόγνωρο και ξαφνικό. Το Φλεβάρη όμως κλείνουμε 2 χρόνια από το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας και τίποτα στο ΕΣΥ δεν έχει βελτιωθεί. Καμιά παραπάνω ΜΕΘ, καμιά πρόσληψη ιατρικου και νοσηλευτικού προσωπικού, καμιά επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ, καμιά βελτίωση εξοπλισμού και άλλα πολλά. Δεν λέω οτι δεν υπάρχουν πράγματα που πήγαν προς το καλύτερο όπως η πολύ σωστή οργάνωση του εμβολιασμού αλλά και ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός στον τομέα της υγείας είναι ένα πολύ σημαντικός τομέας που μας πήγε ένα βήμα μπροστά!!!

Όπως και να χει εγώ θέλω να σταθώ σε ένα πράγμα! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι σίγουρα ο πρώτος πολιτικός που τα έχει κάνει σκατά…. η χώρα μας έχει ταλέντο σε αυτό. Όταν όμως ενώ ομολογουμένως το ξεκίνησες καλά , δεν στάθηκες αντάξιος των περιστάσεων και των προκλήσεων που σου εμφανίστηκαν, βρε καραγιόζη με ποιο δικαιωμα και με ποια λογική υποβαθμίζεις τη σημασία των ΜΕΘ;;; Θα μας τρελάνεις τελείως;;;

Κι έρχεται εδώ η μελέτη του αγαπημένου μου καθηγητή Τσιόδρα να αποδείξει το ακριβως αντίθετο και φυσικά ποτέ δεν βγαίνει στη φόρα, και ποτέ δεν λαμβάνεται υπόψιν από κανέναν. Αυτοί είμαστε!!! Ένα κράτος με ημίμετρα παντού. Ένα κράτος που ανέκαθεν όλα τα μεγάλα κεφάλια είχαν τη δική τους λογική… του παραλόγου.

Επειδη είμαι σίγουροι ότι κάποιοι απο εσάς θα πάρετε θάρρος περί ατομικής ευθύνης θα πω το εξής: Πως όσο χαλια κι αν είναι μια πολιτεία οι περισσότεροι απο εμάς δυστυχώς ΔΕΝ προσέχουν(σε καποια πραγματα βάζω και τον εαυτό μου μέσα). Δεν κάνουμε όλα οσα πρέπει, δεν εμβολιαζόμαστε, δεν δεν δεν δεν…. Εκεί φίλε μου ΝΑΙ εχεις προσωπική ευθύνη. Διότι ένα κατεστραμένο ΕΣΥ είναι ενας λογος παραπανω να προστατεύσεις τον εαυτο σου και τους άλλους όχι να μας στείλεις ντουγρού εκει!

Ποιός λοιπόν παρέλαβε την δόλια την μελέτη που την ακούω στον ύπνο μου να σιγοτραγουδά: χαμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεναααααααααααααααααααααα, χαμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεενααααα, τα δάκρυαααααααααα που ξόδεψααααααααα Κυριακοοοοοοο μουυυυ για σεναααα;;;;;;

Να είστε σίγουροι ότι δεν θα μάθουμε ποτέ αυτή την αλήθεια. Δεν έχει όμως τόση σημασία πια . Σημασία έχει ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου κράτος, πολιτεία και κοινωνία παραπαίουν από πολλές πλευρές και έχουν ανοιχτά πολλά και διαφορετικά μέτωπα. Σημασία έχει αυτά τα μέτωπα να κλείσουν. Και αυτό θα γίνει μόνο αν είμαστε όλοι ενωμένοι!

Καλό σας βράδυ

Σχόλια από το Facebook