Ότι ονειρευόμαστε … είμαστε!

Μια σελίδα και δυο εφαρμογές για cinemaniacs και tv-seriesmaniacs !

Jens Kreuter

Καλησπέρα καλησπέρα!
Σήμερα συνειδητοποίησα ότι δεν σας έχω κάνει πρόσφατα, καμιά νέα πρόταση για τεχνολογία! Έτσι μου ήρθε φλασιά, να μοιραστώ μαζί σας, μια ιστοσελίδα και δυο εφαρμογές που χρησιμοποιώ πολύ τελευταία.

Όπως γνωρίζετε ήδη, λατρεύω να παρακολουθώ ταινίες και σειρές! Με τις σειρές ειδικά επικρατεί ένα μπάχαλο, διότι είναι πολλές όσες παρακολουθώ με αποτέλεσμα να χάνω τα επεισόδια, να ξεχνάω τι έχω δει να… να… να… , και να εκνευρίζομαι και να χάνω το μπούσουλα 😛 .

Steve Johnson

 

Ψάχνοντας λοιπόν βρήκα μια καταπληκτική σελίδα η οποία περιέχει όλες τις ταινίες και τις σειρές με τις πληροφορίες τους, φωτογραφίες, ημερομηνίες προβολής και άλλα πολλά. Λέγεται Trakt.tv και μπορείτε να την δείτε εδώ. Στο Trakt.tv λοιπόν μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει το λογαριασμό του, να φτιάξει λίστες παρακολούθησης, να “σημειώνει” ποια επεισόδια ή ταινίες έχει δει. Επίσης, να ανακαλύπτει νέες σειρές από προτάσεις άλλων μελών, να ακολουθεί άλλα μέλη με τα οποία έχει πιθανόν κοινά ενδιαφέροντα και να βλέπει τις προτάσεις τους και άλλα πολλά. Είναι δωρεάν, έχει βέβαια και paid λογαριασμό αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος να πληρώνετε εκτός αν κρίνετε φυσικά ότι τα επιπλέον σας χρειάζονται. Περισσότερες πληροφορίες για τους paid λογαριασμούς, εδώ.

Όταν λοιπόν δημιούργησα το προφίλ μου, πίστευα ότι θα υπάρχει και αντίστοιχη δική τους εφαρμογή για φορητές συσκευές αλλά…γελάστηκα! Και πάνω που πήγα να ξενερώσω, διάβασα στην ιστοσελίδα τους ότι συνεργάζονται με άλλες τις οποίες μπορείς να συγχρονίσεις με το λογαριασμό σου στο trakt και να έχεις τα ίδια στοιχεία και στο κινητό σου! Ενθουσιάστηκα!!! Τα προγραμματάκια που υποστηρίζονται για ios και android και άλλα θα τα βρείτε εδώ.

Μετά λοιπόν από πολλές δοκιμές στις περισσότερες  κατέληξα σε δύο που εν τέλει με βόλεψαν περισσότερο. Προσοχή: Ξεκαθαρίζω ότι η ανάρτησή μου δεν είναι σε καμία περίπτωση ούτε διαφημιστική ούτε προωθητική!!! Απλώς σας παρουσιάζω τις δικές μου προτάσεις. Επίσης οι προτάσεις μου αφορούν κινητά android, αφού αυτά χρησιμοποιώ 🙂

Εσείς μπορείτε να δοκιμάσετε όσες δείχνει η σελίδα (που να συνεργάζονται με το trakt προφανώς εννοώ διότι τα app stores περιέχουν εκατοντάδες παρόμοιες εφαρμογές) και να αποφασίσετε ποια σας βολεύει περισσότερο. Πάμε να τις δούμε;

Η εφαρμογή που επέλεξα για τις σειρές που βλέπω λέγεται Tv Show tracker και απ’ ότι είδα υπάρχει και στο app store της apple! Είναι απίστευτα user friendly. Με το που την εγκαθιστάς σου ζητά να βάλεις τα στοιχεία σου στο trakt.tv και ξεκινά αμέσως ο συγχρονισμός. Πάνω πάνω θα βρεις ένα οριζόντιο μενού το οποίο σου παραθέτει όλες τις λειτουργίες που σου προσφέρει η εφαρμογή. Το πρώτο πράγμα που βλέπεις είναι όλα τα shows που έχεις δηλώσει στην ιστοσελίδα ότι παρακολουθείς. Σε ενημερώνει μάλιστα ποια από αυτά έχουν επεισόδια που δεν έχεις δει, ή ποια από αυτά έχουν ολοκληρωθεί κλπ. Μετά μπορείς να βρεις ένα ημερολόγιο που σε ενημερώνει πότε θα προβληθούν τα επόμενα επεισόδια των αγαπημένων σου σειρών. Στη συνέχεια σου υπενθυμίζει τι παρακολούθησες πρόσφατα, σου δείχνει προτάσεις βασισμένες στα ενδιαφέροντά σου,σου δείχνει τις λίστες που έχεις δημιουργήσει και τέλος σου κάνει μια μικρή επισκόπηση των δραστηριοτήτων σου.

Πατώντας σε μια σειρά μπορείς να βρεις πληθώρα πληροφοριών που την αφορούν όπως πόσες seasons έχει και πόσα επεισόδια έχουν προβληθεί ή θα προβληθούν, αλλά και πότε, καθώς επίσης και σύντομες περιλήψεις τους. Πιθανόν πληροφορίες για τις επόμενες season αν εχει ανακοινωθεί επίσημα κάτι. Πληροφορίες για το cast αλλά και νέα για τη σειρά. Μπορείς να την προσθέσεις σε κάποια λίστα, να την προτείνεις σε κάποιον φίλο ή και να την κάνεις share στα social media. Μπορείς τέλος να κάνεις “τικ” στα επεισόδια που έχεις δει, να δεις κριτικές αλλά και να κάνεις το δικό σου rating.

Πάμε τώρα στην εφαρμογή που επέλεξα για τις ταινίες μου . Λέγεται Movie Pal  και υπάρχει μόνο σε android κινητά. Έχει πιο απλό interface από το tv tracker αλλά σχεδόν τις ίδιες λειτουργίες. Μπορείς να δεις όλες τις πληροφορίες για την ταινία και το cast, αλλά και το rating που έχουν οι ταινίες  στις ιστοσελίδες imdb,rotten tomatoes, και φυσικά trakt.tv. Μπορείς επίσης να βρεις παρόμοιες ταινίες που πιθανό να σου αρέσουν, να διαχειριστείς τις λίστες σου αλλά και να κάνεις share στα social media! Τέλος για οσους χρησιμοποιούν το amazon για να αγοράζουν και να κατεβάζουν ταινίες, η εφαρμογή τους δίνει ένα άμεσο link στην αγορά, ενώ μέσω του youtube μπορουν να παρακολουθήσουν το trailer της ταινίας.

Αυτά είναι λοιπόν όσα χρησιμοποιώ για να κάνω tracking στις ταινίες και τις σειρές μου.
Δεν θα σας κουράσω άλλο με περισσότερες λεπτομέρειες άλλωστε είναι καλύτερα να τα ανακαλύψετε μόνοι σας.
Πείτε μου εσείς αν χρησιμοποιείτε κάποια παρόμοια προγράμματα και ποια είναι αυτά για να τα εντοπίσω 😛

Καλό απόγευμα να έχουμε!

Σχόλια από το Facebook