Ότι ονειρευόμαστε … είμαστε!

Μέρα Χαμόγελου

Σαν σήμερα πριν 2 χρόνια ήταν η μέρα χαμόγελου! Σαν σήμερα βαφτίζουμε την μικρή μας Νικολία και εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου εκτός των άλλων να έχει πάντα αυτό το υπέροχο χαμόγελο στο φατσουλίνικο προσωπάκι της! Σας κάνω λοιπόν repost αυτή την ανάρτηση που έγραψα τότε… 

smileΜέρα χαμόγελου σήμερα, και αν και δεν είμαι από τους φανατικούς της μόδας του να υπάρχει μια μέρα για όλα, νομίζω πως το χαμόγελο είναι ένα από αυτά που θα πρέπει να γιορτάζουμε και να τιμάμε καθημερινά. Ζωή χωρίς χαμόγελο, η μάλλον, ημέρα χωρίς χαμόγελο είναι σαν φαγητό χωρίς αλάτι! Άνοστη και ανούσια! Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές μου, ακόμα και όταν υπέφερα είτε σωματικά μετά από πολύωρα χειρουργεία, είτε ψυχολογικά για διάφορους λόγους, πάντα έψαχνα κι έβρισκα τον λόγο και τον τρόπο να χαμογελάσω. Θα μου πείτε: μήπως αυτό σε κάνει λίγο χαζοχαρούμενο? 😛 Προς Θεού, δεν λέω να κυκλοφορείτε όλη μέρα με ένα χαζό χαμόγελο στα χείλη, ούτε να χαζογελάτε χωρίς αιτία!!! Λέω απλώς ότι πρόκειται για μια μικρή όαση στις δύσκολες στιγμές όλων, πρόκειται για το καλύτερο όπλο ενάντια πολλών δυσάρεστων καταστάσεων, πρόκειται για το μεγαλύτερο βραβείο, πρόκειται για την καλύτερη πηγή καλής διάθεσης.

Δεν μπορώ τους διαρκώς και άνευ λόγου κατσούφηδες που για να σου σκάσουν ένα μειδίασμα πρέπει είτε να ανοίξεις καρνέ επιταγών, είτε να τους τάξεις τον ουρανό με τ’ άστρα, είτε να φέρεις το τσίρκο Medrano έξω από την πόρτα τους! Δεν πιστεύουν και δεν καταλαβαίνουν πως ένα χαμόγελο είναι πηγή θετικής ενέργειας!
Στη σημερινή μου bloggo τσάρκα, πέρασα από το υπέροχο blog Ποτε Ποτε την Κυριακή και βρήκα μια όμορφη λίστα που θέλησα να … κλέψω και να σας παραθέσω την δική μου. Γράφει λοιπόν το άρθρο:

10 + 1 Πράγματα που με κάνουν να χαμογελώ.

 1. Οι άνθρωποι που αγαπώ κατά κύριο λόγο
 2. Τα μωρά!
 3. Χαμογελώ όταν ακούσω ένα τραγούδι που λατρεύω
 4. Χαμογελώ όταν καταφέρω κάτι που προσπαθώ να καταφέρω καιρό.
 5. Με μια ευγενική χειρονομία που τόσο σπανίζουν
 6. Με έξυπνα και αστεία status στα social media.
 7. Όταν έρθει στο κινητό φωτογραφία του μικρού ανιψιού-βαφτιστηριού μου.
 8. Με σκηνές από ένα βιβλίο η μια ταινία-σειρά.
 9. Όταν συνειδητοποιώ πως όσοι αγαπώ είναι καλά.
 10. Όταν ακούω όμορφα λόγια , ή μαθαίνω ότι κάποιος έχει πει κάτι όμορφο για εμένα.
 11. … όταν μου χαμογελούν 🙂

+extra bonus: Πολλές φορές και χωρίς λόγο!!!!!!

Υ.Γ:Επισκεφθείτε το  Ποτε Ποτε την Κυριακή να δείτε την δική του λίστα  αλλά και τα υπόλοιπα υπέροχα άρθρα

Χαμογελάστε γιατί είναι μεταδοτικό
Χαμογελάστε γιατί κάνει τους άλλους να ανησυχούν
Χαμογελάστε γιατί μπορεί να σας γεμίσει θετική ενέργεια και δύναμη.
Χαμογελάστε γιατί…. χανόμαστε 😛

smile-quotes-
Πηγή:QuotesGram

Δείτε επίσης εδώ τι έγραφα δύο χρόνια πριν… για το ίδιο θέμα 😉 

Σχόλια από το Facebook