Ότι ονειρευόμαστε … είμαστε!

Κρίμα κι άδικο…οργή και θρήνος!!!

 

Κάθομαι μπροστα στην τηλεοραση και παρακολουθώ συγκλονισμένη τα έκτροπα που συμβαίνουν εδώ και τρειςμέρες σε όλη τη χωρα και το μυαλό μου ταξιδεύει. Με κατατρώνε τα πως και τα γιατί.

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ένας αστυνομικός, ειδικός φρουρός μη σχολιάσω, δήλωσε ότι … απειλήθηκε από τον 15χρονο και ως καλύτερη λύση έβγαλε το όπλο του απλά για εκφοβισμό, αλλά όλως τυχαίως η σφαίρα «εξοστρακίστηκε» και βρήκε τον νεαρό κατευθείαν στη καρδιά. Δεν μπορώ να πιστέψω πως ένας πατέρας τριων παιδιών, έκλεισε έτσι εύκολα ένα σπίτι, βάζοντας τέλος στη ζωή του μικρού Αλέξη, καταστρέφοντας τα όνειρά του, σχίζοντας τη ψυχή της μάνας και καίγοντας και τα δικά της όνειρα. Να τελειώσει το παιδί της το σχολείο, να γίνει φοιτητής, να του δώσει αξίες, να τον δει να κάνει τη δική του οικογένεια, να κρατήσει τα εγγόνια της στην αγκαλιά της. Όνειρα που έχει κάθε μάνα που βλέπει το δικό της παιδί να μεγαλώνει. Όνειρα που σίγουρα έχει και η δική του γυναίκα για τα δικά τους παιδιά.

Ακούω στην τηλεόραση την κατάθεσή του φονιά και τρελαίνομαι. Αθώος δηλώνει, ξέφυγε η σφαίρα δηλώνει, αλλάn676482338_1266790_8147 σηκώθηκε κι έφυγε χωρίς να καλέσει ασθενοφόρο γιατί λέει «τα χασε… τι να έκανε?» Ποιον κοροϊδεύει ο τύπος πέρα από τον εαυτό του; Σ’ αυτές τις περιπτώσεις ευχομαι να υπήρχε νόμος που να μας επέτρεπε να λιντσάρουμε αυτούς τους…. Ούτε καν ζώα δεν θα τους πω (προσβολή για τα αθώα πλάσματα) στην πλατεία Συντάγματος και να τους λιθοβολούμε. Όχι θανατική καταδίκη. Αν πεθάνει δεν θα τον κατατρώνε οι τύψεις, δεν θα τον στοιχειώνει η εικόνα του μαθητή που έπεσε νεκρός από το δικό του χέρι, δεν θα έχει να απαντησει στα γιατί των παιδιών του που θα τον αντικρύσουν κάποια στιγμή στη φυλακή.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις ώρες για τις οποίες θα επιρρίψουν συμφέροντα στις εκάστοτε κυβερνήσεις, και σπιλώνουν τη μνήμη του ανήλικου κάνοντας… διαγωνισμό κατηγοριών. Ανοίγω τις ειδήσεις κι εκεί που περιμένω για πρώτη φορά στη ζωή μου να ακούσω κάτι ουσιώδες από τους πολιτικούς μας, ακούω «ατάκες» του στυλ: «Δεν υπάρχει κυβέρνηση. Πρέπει να πέσει η κυβέρνηση» ή «Ο ειδικός φρουρός διορίστηκε επί κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ»!!!!ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!!!!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΓΕΛΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ.

Δεν μπορώ όμως με τίποτα να δικαιολογήσω αυτή τη κατάσταση αναρχίας που επικρατεί σε όλη τη χώρα με την δικαιολογία«Για τον χαμό του Αλέξη», και πολύ περισσότερο όταν ξέρω ότι όλοι αυτοί που λεηλατούσαν και κατέστρεφαν τις περιουσίες του κόσμου, δεκάρα δεν δίνουν για το παιδί.Ποιο το κέρδος από ολες αυτές τις καταστροφές; Κοσμος άνεργος, περιουσίες χαμένες. Σίγουρα αυτά ξαναφτιάχνονται, σίγουρα δεν αγγίζουν το αμετάκλητο του θανάτου, δεν παύει όμως αυτή η κατάσταση να είναι ένα πλήγμα για τόσο κόσμο που μένει άνεργος, για τόσες οικογένειες που έχασαν αυτοκίνητα και εισοδήματα. Είναι εύκολο να λέμε: «ε καλά μωρέ, θα τα ξαναφτιάξουν αυτά», αλλά το βρίσκω πολύ λάθος και πολύ άδικο. Δεν διορθώνεται τίποτα έτσι. Χειροτερεύουν τα πράγματα και όπως πολύ σωστά είπε η φίλη μου η Θάλεια, κινδυνεύει να σκοτωθεί κι άλλος κόσμος στα επεισόδια αυτά, κι άλλη μάνα να κλάψει το δικό της παιδί. Γίνεται ένας φαύλος κύκλος.

Επίσης αναρωτιέμαι.. που βρέθηκαν τοσοι αναρχικοί μέσα σε μια νύχτα. Γιατί αυτοί που σπάνε και καταστρέφουν τις περιουσίες του κόσμου δεν ξεκίνησαν να κάψουν τα δικά τους σπίτια; Τους πονάει ε? Γιατί να μην πονάει και τον υπόλοιπο κόσμο λοιπόν; Γιατί δεν βγάζουν τις κουκούλες να φανούν τα πρόσωπά τους και λειτουργούν.. καλυμένοι; Και επίσης εκείνο που δεν θα καταλάβω ποτέ είναι αυτό το άβατο των Εξαρχείων. Τι είναι τα εξάρχεια; Ξεχωριστό κράτος??? Από πού κι ως πού υπάρχει άβατο???

Είναι πολλά ακόμα αυτά που θέλω να γράψω αλλά με πνίγει το άδικο και το μυαλό μου μπλοκάρει. Θα ήθελα μόνο να πω ότι ο Αλέξης θυσιάστηκε, ουσιαστικά για να ξυπνήσουμε εμείς, κι ευχομαι αυτή η θυσία να μην πάει χαμένη. Να κουνήσουμε τα μυαλά μας και να δούμε τι συμβαίνει γύρω μας. Να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα αυτού του τόπου σαν λαός και όχι σαν ζούγκλα.

Ενός λεπτού σιγή λοιπόν για τον Αλέξη ….. και σεβασμός στη μνήμη του!!!!

Σχόλια από το Facebook