Ότι ονειρευόμαστε … είμαστε!

Βιβλιο: Η κατηγορούμενη – Νicci French

Καλησπερα σας.
καθως αποφάσισα να κάνω μια ακόμα προσπαθεια να επιστρέψω δυναμικά στον κοσμο του blogging θα ξεκινήσω με ενα βιβλιο που ρούφηξa κυριολεκτικά. Πρόκειται για την “κατηγορούμενη” , του αγαπημένου μου συγγραφικού ζευγαριού  Nicci French.

Υπόθεση
Η Ταμπιθα βρίσκεται ξαφνικά στο επίκεντρο της επικαιρότητας αλλα και… των κουτσομπολιών στην μικρή επαρχιακή πολη στην οποία επέστρεψε έπειτα από πολλα χρονια, προσπαθώντας να φτιάξει την ζωή της και να σταθει στα πόδια της. Κλειστή σαν χαρακτήρας δεν εχει αποκτήσει ιδιαίτερες σχέσεις, πόσο μάλλον φιλίες καθώς οι περισσότεροι εκεί δεν έχουν δει την επιστροφή της με καλό μάτι !
Μετά τη δολοφονία ενος, φαινομενικά τουλάχιστον ενυπόλητου πολίτη της περιοχής οι υποψίες και τα βλέμματα όλων πέφτουν πάνω της και μάλλον οχι άδικα καθως το πτωμα βρέθηκε στην μικρή αποθήκη του πατρικού της. Το χειρότερο δεν είναι απλα Οτι ολα τα στοιχεία δείχνουν Οτι εκείνη είναι η ενοχή αλλα ότι ουτε η ίδια θυμαται τίποτα.
Καθώς λοιπόν βρίσκεται μπλεγμένη στα γρανάζια του συστήματος, πρέπει να βρει τροπο να υπερασπιστεί τον εαυτό της κάτι πολύ δυσκολο καθως όλα τα στοιχεία είναι εναντίον της. Αυτό ομως δεν ειναι το μονο προβλημα που έχει να αντιμετωπίσει. Η όλη διαδικασία θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και όλη της η ζωή θα μπει στο μικροσκόπιο.
Η Τόμπιθα θα δώσει μεγάλη μάχη αλλά το πιο επώδυνο απο όλα ειναι πως όχι μονο βλέπει καθημερινα μάσκες να πέφτουν αλλα επιπλέον εκτος από τους ενόρκους θα πρέπει να πείσει και τον εαυτό της πως είναι αθώα!!!

Η άποψή μου
Το βιβλιο, όπως άλλωστε όλα όσα έχω διαβάσει απο τους συγκεκριμένους, με καθήλωσε μέχρι την τελευταία λέξη. οι εξελίξει και οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστική ενώ τόσο οι εκπλήξεις όσο και οι ανατροπές διαδέχονται η μικ την άλλη. Μεχρι και τη “στιγμή της αλήθειας” αλλαξα πολλές φορες γη και δεν ήξερα τι να περιμενω. Η γραφή και οι περιγραφές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κινηματογραφικες καθώς πραγματικά υπήρχαν στιγμες που ενιωθα οτι βρισκόμουν σο δικαστηριο και παρακολουθούσα την υπόθεση από κοντα, ενω για μια στιγμή εβαλα τον εαυτό μα στη θέση των ενόρκων. Αν λοιπον ζητάτε να παράγετε κατι που Θα σας έχει σε  μα διαρκή εγρήγορση να είστε σίγουροι ότι δεν θα το μετανιώσετε.

Για τους συγγραφείς.
Το όνοµα Nicci French είναι ψευδώνυµο για το συγγραφικό ζεύγος των δηµοσιογράφων Nicci Gerrard και Sean French. Δεν είναι ζευγάρι µόνο στη συγγραφή, αλλά και στη ζωή. Είναι παντρεµένοι και κατοικούν στο Σάφολκ. Υπάρχουν πολλά µυθιστορήµατα που έγιναν επιτυχίες µε την υπογραφή Nicci French: The Memory Game, The Safe House, Killing Μe Softly, Beneath the Skin, Secret Smile, Catch Me When I Fall, Losing You, Until It’s Over, What To Do When Someone Dies, Complicit κ.ά. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν η σειρά µυθιστορηµάτων αγωνίας Blue Monday, Tuesday’s Gone, Σκοτεινή Τετάρτη, Σηµαδεµένη Πέµπτη, Οργισµένη Παρασκευή, Το Ρέκβιεμ του Σαββάτου, Ματωμένη Κυριακή και Η 8η Μέρα µε ηρωίδα τη Φρίντα Κλάιν, καθώς και τα ψυχολογικά θρίλερ Επιστροφή από το Σκοτάδι, Το Κόκκινο Δωμάτιο και Το Δωμάτιο με τα Ψέματα.
(πηγη: Διόπτρα)

Το blog του συγγραφέα./

Σχόλια από το Facebook