Ότι ονειρευόμαστε … είμαστε!

Καλή Ανάσταση-Καλό Πάσχα

Καλησπέρα αγαπημένοι μου φίλοι!

Ξέρω ότι έχω εξαφανιστεί αλλά δεν γινόταν να σας αφήσω χωρίς τις πιο θερμές ευχές μου.
Ελπίζω να περνάτε όμορφά και να ευχαριστηθείτε τις Άγιες μερες με όλους όσους αγαπάτε! Βρίσκομαι στο χωριό, με τον παππούλη που είναι πια αρκετά μεγάλος και δεν μου κάνει καρδιά να τον αφήσουμε μόνο και προσπαθώ όσο μπορώ να το απολαύσω. Παράλληλα είμαι χαρούμενη γιατί κάνω για πρώτη φορά Πάσχα με το βαφτιστήρι μου και αυτό το κάνει όσο να ναι ξεχωριστό. Βγήκα μια βολτούλα με την μικρή μου ξαδέρφη και φυσικά με την Κατερίνα μου και τον μικρό και πέρασε η μέρα όμορφα και χαλαρά.

Η αλήθεία είναι ότι το φετινό Πάσχα δεν με βρίσκει στα καλύτερα μου ψυχολογικά. Νιώθω αρκετά πιεσμένη χωρίς να έχω ιδιαίτερο λόγο… πολλά μικρά και μεγάλα μαζεμένα που κάνουν το μυαλό μου έναν αχταρμά.

Ένα πάρα πολύ αγαπημένο πρόσωπο δίνει τη δυσκολότερη μάχη της ζωής του και μου εχει στοιχίσει πολύ. Ένας άνθρωπος που αν και δεν τον έβλεπα ποτέ συχνά, από μικρό παιδί τον λατρεύω και τον θεωρώ από τους καλύτερους και πιο καλοσυνάτους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Λόγω αυτού κανένας μας δεν είναι στα καλύτερά του και είναι ασχημο να βλέπεις αυτούς που αγαπάς τόσο στενοχωρημένους. Όλο αυτό με εχει επηρρεάσει αρκετά αλλά δεν είναι μονο αυτό!

Παράλληλα περνάω μια περίοδο ανασυγκρότησης, προσπαθώ να πάρω κάποιες αποφάσεις και να κάνω κάποια βήματα για την δουλειά μου και τον εαυτό μου. Νιώθω όμως σαν κάτι να με τραβάει κάτω….και να με κρατάει πίσω αλλά που θα πάει. Θα του αντισταθώ…. θα ανεβώ πάλι στην επιφάνεια και θα κάνω τα βήματα για κάτι καλύτερο.

Την περίοδο αυτή, σκέφτομαι πολύ και συνέχεια, μου εχουν βγει ολες οι ανασφάλειες, οι φοβίες, οι αμφιβολίες για τους γύρω μου αλλά πολύ περισσότερο για τον εαυτό μου. Σκέφτομαι συνέχεια και πολλά, τσακώνομαι συνέχεια με τον εαυτό μου 😛 αλλά πάντα καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα.

Είμαι τυχερή. Και ακόμα κι αν τώρα δεν το νιώθω… το ξέρω καλά!!! Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που μου έφερε η ζωή είμαι τυχερή για όλα όσα έζησα, για όλες μου τις εμπειρίες, για όλα όσα κατάφερα και για όλα όσα θα προσπαθήσω να καταφέρω. Μα πολύ περισσότερο είμαι τυχερή για όλους όσους έχω γύρω μου. Τους γονείς μου, τους φίλους μου, τους ανθρώπους που έχω την τύχη να συναναστρέφομαι και να γνωρίζω. Ακόμα και για αυτούς που άφησα πίσω μου διότι μου έμαθαν πολλά. Μου έμαθαν ποιοί αξίζουν. Ποιούς θέλω να έχω δίπλα μου. Μου έδειξαν τα λάθη μου, τις λάθος κινήσεις και τις λάθος αποφάσεις.

Η ζωή είναι ρόδα, με τα πάνω της και με τα κάτω της και απλά πρέπει να την χορταίνουμε. Πρέπει να ρουφάμε κάθε στιγμή της με όλη τη δύναμη της ψυχής μας μέχρι να γεμίσουν τα πνευμόνια μας. Να τη ζούμε και να την απολαμβάνουμε!!!! Ακομα και στις δυσκολες στιγμές να φέρνουμε στο μυαλό μας όλα εκέινα για τα οποία είμαστε τυχεροί. Είναι το καλύτερο αντίδοτο στην μιζέρια και την μουντάδα της εποχής.

Έτσι , αν και το φετινό Πάσχα δεν με βρίσκει στα καλύτερά μου, θα ευχηθώ απλά αρχικά σε όλους εσάς να είστε όσο πιο τέλεια γίνεται παρά τις δυσκολίες, παρά τα ζόρια , παρά τα εμπόδια. Να χαίρεστε κάθε στιγμή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να γεμίζετε το μυαλό και την καρδιά σας με αναμνήσεις.

Εύχομαι του χρόνου όλοι μας να είμαστε πολύ καλύτερα. Εύχομαι το Άγιο Φως της Ανάστασης να γεμίσει τις καρδιές μας αγάπη γιατί χωρίς αυτή δεν είμαστε τίποτα!!!!

Καλή Ανάσταση- Καλό Πάσχα… με αγάπη , υγεία, και πολλούς πολλούς αγαπημένους ανθρώπους γύρω μας!!!
Χρόνια πολλά!!!!!!!

Πηγή Φωτογραφιών: PixaBay

Σχόλια από το Facebook