Η Μελωδία Της Ευτυχίας

Είδος: Ιστορικό, Οικογενειακό, Μουσική, Μιούζικαλ

Έτος Παραγωγής: 1965

Πρωταγωνιστές: 
Julie Andrews (Maria)
Christopher Plummer (Captain)
Charmian Carr (Leslie)
Heather Menzies (Luisa)
Nicholas Hammond (Friedrich)
Duan Chase (Kurt)
Angela Cartwright (Brighitta)
Debbie Turner (Marta)
Kym Karath (Gretl)

Πηγή: usmagazine.com

Περίληψη: Η Μαρία είναι μια μοναχή που ζει σε ένα μοναστήρι στο Salsburg της Αυστρίας. Η Ηγουμένη αντιλαμβάνεται πως η αυθορμητικότητα της και η όρεξή της να ζήσει δεν ταιριάζουν στην αυστηρότητα και στον περιορισμό της μοναστικής ζωής και αποφασίζει να την στείλει να δουλέψει ως νταντά, στα παιδιά του Πλοίαρχου Βον Τραπ. Ο Πλοίαρχος, ένας χήρος, αυστηρός πατέρας, που καλείται να μεγαλώσει μόνος του τα 7 (!) παιδιά του, δυσκολεύεται διότι εκείνα, δίχως να τον διευκολύνουν καθόλου, κάνουν την ζωή της κάθε γκουβερνάντας που προσλαμβάνει, κόλαση, με αποτέλεσμα εκείνες να φεύγουν μακριά. Η Μαρία καλείται να ανταποκριθεί στην πρόκληση και κερδίζει με την παιδικότητά της το κάθε παιδί ξεχωριστά…αλλά και τον Πλοίαρχο.

Ή γνώμη μου: Το λατρεύω αν και δεν είμαι φαν των musicals γενικώς.  Αγαπώ τα τραγούδια, αγαπώ την σκηνοθεσία και τις υπέροχες εικόνες της Αυστρίας, αγαπώ τις φατσούλες των παιδιών αλλα περισσότερο απ’όλα αγαπώ την μοναδική Julie Andrews. Όπως το Sound of Music είναι η αγαπημένη μου ταινία έτσι κι εκείνη είναι η αγαπημένη μου ηθοποιός. Η Μελωδία της Ευτυχίας έχει το χάρισμα να μου φτιάχνει πάντα τη διάθεση , να με ηρεμεί και να με γεμίζει αισιοδοξία. Διδάσκει πως τα πάντα στη ζωή έχουν κάποιο λόγο που συμβαίνουν, πως δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω, και πως η αγάπη και η τρυφερότητα είναι μεγάλο προσόν για έναν άνθρωπο. 

Για την μοναδική Julie Andrews δεν εχω να πω πολλά. Την λατρεύω, έχω δει πάρα πολλές ταινίες της και ακόμα γενικώς την παρακολουθώ. Στο πλευρό της ο Christofer Plummer στο ρόλο του Πλοίαρχου Βον Τραπ, η Eleanor Parker στο ρόλο της Βαρόνης, ο Richard Haydn στο ρόλο του θείου Max και η Peggy Wood με την υπέροχη φωνή στο ρόλο της Ηγουμένης. Τα παιδιά ενσαρκώνουν οι:

Charmian Carr (Leslie)
Heather Menzies (Luisa)
Nicholas Hammond (Friedrich)
Duan Chase (Kurt)
Angela Cartwright (Brighitta)
Debbie Turner (Marta)
Kym Karath (Gretl)

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο Στρασβούργο ενώ η σκηνοθεσία από τον Robert Wise. Η καταπληκτική μουσική της ταινίας είναι έργο των Rodgers και Hammerstain. Η ιστορία βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Μαρίας Βον Τραπ η οποία την κατέγραψε στο ομώνυμο βιβλίο (το οποίο φυσικά κι έχω διαβάσει…..5-6 φορές ).

Πήγή Εικόνας
Πηγή: amazon.com

PhotoGallery:

Official Movie Trailer:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *