Ότι ονειρευόμαστε … είμαστε!

Dalida

“Η ζωή είναι ανυπόφορη για μένα, συγχωρέστε με”
Με αυτές τις λέξεις επέλεξε η μεγάλη ερμηνεύτρια Δαλιδά, ή αλλιώς Γιολάντα Κριστίνα Τζιλιότι, να δώσει τον μεγάλο επίλογο στη ζωή της, παίρνοντας μια γερή δόση βαρβιτουρικών, μετά από μια δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας. Η Δαλιδά, υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες στην ιστορία της μουσικής. Γεννημένη στο Κάιρο, με ιταλική καταγωγή, αλλά πολιτογραφημένη Γαλλίδα, άφησε εποχή με την εμβληματική της παρουσία, αλλά και με την μοναδική της φωνή, έχοντας ερμηνεύσει τραγούδια σε πολλές γλώσσες. Μάλιστα ερμήνευσε και πολλά δικά μας Ελληνικά τραγούδια όπως “Τα παιδιά του Πειραιά”, τον “Ζορμπά” και το “Ντιρλαντά”.  Σύμφωνα με την wikipedia η Δαλιδά “Πούλησε περισσότερα από 85 εκατομμύρια αντίτυπα σ’ όλο τον κόσμο, ενώ πρωταγωνίστησε συνολικά σε 11 ταινίες και σε 2 αυτοβιογραφικά ντοκιμαντέρ” .

Πηγή Φωτό: Art Magazino

Αν και στην καριέρα της έζησε την απόλυτη δόξα, λάμψη και επιτυχία, στην προσωπική της ζωή η ερμηνεύτρια, δεν στάθηκε και τόσο τυχερή. Καταρχήν τα παιδικά της χρόνια υπήρξαν αρκετά δύσκολα. Μια σπάνια μόλυνση στο μάτι, στα δυο της μόλις χρόνια, την ανάγκασαν να μείνει για 40 μέρες στο σκοτάδι, με επιδέσμους γύρω από τα μάτια της, με μοναδική συντροφιά το βιολί του πατέρα της στον οποίο είχε μεγάλη αδυναμία. Δυστυχώς δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει το πρόβλημά της, με συνέπεια να αναγκαστεί να φορέσει γυαλιά στο σχολείο, κάτι που για την εποχή ήταν ασυνήθιστο κι έτσι υπήρξε θύμα bulling των συνομήλικων και συμμαθητών της.

Στη συνέχεια αν και είχε πολλούς φίλους και συγγενείς που την αγαπούσαν πραγματικά και φυσικά το αναρίθμητο κοινό της, η Δαλιδά, στις ερωτικές της σχέσεις στάθηκε πραγματικά άτυχη. Έζησε τρεις μεγάλους έρωτες και τελικά αυτοκτόνησαν και οι τρεις!!! Ο πρώτος ήταν με τον μάνατζέρ της Λουσιέν Μορισσέ, τον οποίο και παντρεύτηκε,  ο δεύτερος ήταν ο συνάδελφός της Λουίτζι Τένκο και τέλος ο παρουσιαστής Ρισάρ Σανφρέ. Οι τρεις αυτές απώλειες, την έφτασαν στα όριά της και άρχισε να πιστεύει ότι εκείνη το προκαλεί στους αγαπημένους της δηλώνοντας: «Όποιον άντρα αγαπώ, τον καταστρέφω». Από την ζωή της πέρασαν πολλοί άνδρες αλλά εκείνη έψαχνε εκείνο που δεν κατάφερε τελικά να αποκτήσει ποτέ. Μια ευτυχισμένη οικογένεια. Η Δαλιδά, ήταν ένα ευαίσθητο πλάσμα, ταπεινό και χαμηλών τόνων. Η ευαισθησία της αυτή, σε συνδυασμό με τον πόνο για την απώλεια των αγαπημένων της αλλά και με τις ενοχές που ένιωθε για τον χαμό τους, την οδήγησαν σε δυο απόπειρες αυτοκτονίας. Η πρώτη έγινε μόλις ένα μήνα μετά την αυτοκτονία του Λουίτζι όπου την πρόλαβε μια καμαριέρα και γλίτωσε τον θάνατο. Η δεύτερη και μοιραία έγινε στις 3 Μαΐου του 1987, σε ηλικία 54 ετών, όποτε και αφήνει την τελευταία της πνοή στο σπίτι της, μετά από μια μεγάλη δόση βαρβιτουρικών.

Πηγή: imdb

Δεν ήξερα πολλά για εκείνη μέχρι που πρόσφατα είδα την ταινία για την ζωή της με τίτλο Dalida! και … την λάτρεψα! Πραγματικά με συγκλόνισε η ιστορία της και ξεκίνησα να ψάχνομαι και να την ακούω. Την Δαλιδά ερμηνεύει η Sveva Alviti η οποία της μοιάζει πραγματικά και βασισμένη σε ορισμένα βίντεο που είδα…. θεωρώ ότι την ερμηνεύει εκπληκτικά. Έχει μπει στο πετσί του ρόλου της και πραγματικά συγκλονίζει. Το βλέμμα αλλά και οι κινήσεις της μαγνητίζουν και… κερδίζουν. Ακόμα κι αν δεν σας αρέσει η μουσική της αξίζει να δείτε και να μάθετε για την ιστορία της.

Δεν θα αναφέρω το υπόλοιπο cast καθώς δεν τους γνωρίζω κιόλας, αλλά μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες στο IMDB . Θα σας παραθέσω όμως το υπέροχο τρειλερ με Ελληνικούς μάλιστα υπότιτλους για να σας πείσω να το αναζητήσετε και να το δείτε.

 

 

 

Σχόλια από το Facebook