Ότι ονειρευόμαστε … είμαστε!

Cinema: Mother!

Mother!

Μια πολυσυζητημένη ταινία που προκάλεσε σωρεία σχολίων τόσο θετικών όσο και αρνητικών. Οι απόψεις διχάζονται σχετικά με την εξήγησή του , και τους συμβολισμούς του, ακόμα και για την ερμηνεία των ηθοποιών.

Η περίληψη πολύ συνοπτικά, γιατί φοβάμαι μην κάνω spoiler, είναι η εξής: Ένας ποιητής μένει με την κατά πολλά χρόνια μικρότερη σύζυγό του και προσπαθεί να γράψει το επόμενο βιβλίο του. Σύντομα, στην πόρτα τους εμφανίζονται δυο ιδιαίτεροι και απρόσκλητοι επισκέπτες, και τα περίεργα γεγονότα αρχίζουν να διαδέχονται το ένα το άλλο, αμέσως μετά την άφιξή τους.

Η ταινία είναι του δημιουργού Ντάρεν Αρονόφσκι, του οποίου μεταξύ άλλων είναι το “Ρεκβιέμ για ένα όνειρο” και ο “Μαύρος Κύκνος“, επομένως καταλαβαίνουμε ότι περιέχει πολύ ιδιαίτερα στοιχεία. Πρόκειται για ένα συμβολικό , αλληγορικό, και σκληρό είναι η αλήθεια, θρίλερ. Θα ήθελα να προστατεύσω αυτούς που δεν έχουν…γερά στομάχια, καθώς θα τα χρειαστούν, διότι υπάρχουν πολύ σκληρές σκηνές.

Δεν είμαι σίγουρη αν μου άρεσε η όχι, η αλήθεια είναι. Η Jennifer Lawrence δεν μου άρεσε ποτέ ιδιαίτερα, και ακόμα κι εδώ μου φαίνεται αρκετά υπερβολική σε σχέση με την μοναδική (αγαπημένη μου) Michelle Pfeiffer της οποίας η ερμηνεία είναι αντικειμενικά συγκλονιστική. Φοβεροί όμως είναι για μια ακόμα φορά και ο  Javier Bardem αλλά και ο μοναδικός Ed Harris.

Η ταινία κρύβει πολλούς συμβολισμούς, άλλους θα τους καταλάβετε, άλλους θα χρειαστεί να τους ψάξετε στο διαδίκτυο μετά το τέλος της. Η αλήθεια είναι όμως ότι στην αρχή δεν μπορείς να αντιληφθείς πολλά πράγματα, τουλάχιστον πριν το τελευταίο μισάωρο (ίσως λεω και πολύ) ούτε να καταλάβεις “τι θέλει να πει ο ποιητής”.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω τη γνώμη όλων όσων έχετε δει την ταινία, με πολύ προσοχή όμως μην κάνουμε spoiler 😛
Για όσους δεν την έχετε δει και το αποφασίσετε…καλή προβολή 😉 (περιμένουμε μετά τα δικά σας σχόλια).

Official Trailer:

Instagram Profile της Ταινίας:

[instagram-feed id=”4689137217″ num=9 cols=3 showfollow=false width=50 widthunit=% height=50 heightunit=% ]

Επίσημο website: http://www.mothermovie.com/

Facebook page: https://www.facebook.com/OfficialMotherMovie/

Imdb page: http://www.imdb.com/title/tt5109784/

Σχόλια από το Facebook