Ότι ονειρευόμαστε … είμαστε!

Χριστούγεννα ξανά….

Toni Cuenca

Έφτασαν λοιπόν και τα Χριστούγεννα μέσα σε έναν τρελό, καλοκαιρινό επί το πλείστον , καιρό που καθόλου δεν θυμίζει γιορτινές μέρες. Γιατί κακά τα ψέματα οι γιορτές είναι συνυφασμένες με χιόνι, κρύο, χουχουλιάρικες μέρες, ζεστή σοκολάτα και αραλίκι. Εδώ μέχρι χθες σχεδόν κυκλοφορούσαμε με κοντομάνικα. 

Φέτος στόλισα όμορφα το σπιτάκι και το δεντράκι μου, έφτιαξα τα γλυκά μου, τα μοίρασα κιόλας… έκανα τις βόλτες μου. Είχα κι έχω πρόγραμμα! Παρ’ολα αυτά θα είμαι ειλικρινής…. δεν εχω πολύ καταλάβει ακόμα γιορτές. Θες λόγω του καιρού; θες λόγω της ψυχολογίας μου; θες επειδή δουλευα μέχρι σήμερα; Δεν μπορώ να πω οτι νιώθω ότι είναι Χριστούγεννα ! Παρ’όλα αυτά επειδή ξέρω ότι έχω όσα άλλοι δεν έχουν και θα ήθελαν να έχουν, θα  κάνω ότι μπορώ για να γεμίσω αυτές τις μέρες , να ξεκουραστώ στην άδεια που έρχεται, να φροντίσω λίγο περισσότερο τον εαυτό μου και να απολαύσω τους ανθρώπους που αγαπώ. 

Αυτό δεν είναι εξάλλου το νόημα των γιορτών; Η αγάπη και η συντροφικότητα και το να είμαστε καλά με όλους όσους αγαπάμε. Δεν το παίζω υπεράνω προφανώς  και θα ήθελα να είμαι κάπου μακριά να κάνω διακοπές σε ένα σαλέ 😛  ή σε κάποια Ευρωπαϊκή πόλη (καλά και η Νέα Υόρκη δεν θα με χαλούσε 😛 ), ή θα ήθελα να έχω την δική μου οικογένεια ή έστω μια συντροφιά αλλά εφόσον αυτά δεν είναι στο χέρι μου… θα κάνω αυτό που έκανα πάντα. Θα πορευτώ με όσα έχω. Και δεν είναι καθόλου λίγα. 

 

Θα ήθελα να ζητήσω απ’ όλους σας, επειδή όσο περνάνε τα χρόνια… οι γιορτές νιώθω ότι γίνονται όλο και πιο “περίεργες” να κοιτάξετε λίγο γύρω σας αυτά που έχετε και να τα ζήσετε στο έπακρο. Όσοι έχετε τους ανθρώπους που αγαπάτε δίπλα σας, να τους αγκαλιάστε σφιχτά. Όσοι κάνετε κάποιο ταξίδι, να ρουφήξετε όλες τις στιγμές και να τις φυλάξετε σαν πολύτιμο θησαυρό. Όσοι έχετε τις δικές σας οικογένειες να απολαύσετε κάθε στιγμή μαζί τους. Να γεμίσετε τα πνευμόνια σας, την καρδιά σας, το μυαλό σας όλες σας τις αισθήσεις με στιγμές, γεύσεις, οσμές, συναισθήματα! Και να μην ξεχάσετε την ανθρώπινη πλευρά σας. Όσοι βγείτε έξω μην είστε στριφνοί και ξινοί με όσους εργάζονται! Ένα χαμόγελο, μια κουβέντα συμπαράστασης, μια ευχή είναι το καλύτερο δώρο. Δεν το κάνουν για χόμπι το κάνουν επειδή το έχουν ανάγκη. Δεν είναι κανεις υποχρεωμένος να βλέπει τα δικά μας κατεβασμένα μούτρα και σίγουρα όχι να υπομένει τα δικά μας ξεσπάσματα!

 

Όσοι από εσάς πάλι περνάτε δύσκολες για κάποιο λόγο γιορτές, μην απελπιζεστε. Κρατήστε την ελπίδα ζωντανή στην ψυχή σας, κάνετε όνειρα, βρείτε τρόπους να ξεχαστείτε και να είστε σίγουροι ότι η ρόδα θα γυρίσει! Ξέρω από δυσκολες γιορτές, ξέρω απο γιορτές με πένθος και γιορτές στο νοσοκομείο. Όλα θα πάνε καλά! Πίστεψτε το και κάνετε ότι είναι στο δικό σας χέρι για να ανατρέψετε τα δεδομένα! Αυτά που μπορείτε τουλάχιστον να ελέγξετε! 

Μην ξεχάσετε να χαρίσετε ένα χαμόγελο,μια αγκαλιά ή και μια χείρα βοήθειας σε κάποιον που πιθανό να την χρειάζεται. Και ξερετε… κάποιοι την χρειάζονται χωρίς να το δείχνουν καν. Δεν είναι μόνο η φτώχια κλπ που μαστίζουν την εποχή μας. Υπάρχει και μια μάστιγα που έχει αυξηθεί και εξαπλωθεί για τα καλά! Η κατάθλιψη! Υπάρχουν κι εκείνοι που ακομα κι αν τα έχουν επιφανειακά όλα, ή που δείχνουν οτι ειναι καλα, μέσα τους δεν είναι.. υποφέρουν, βράζουν νιώθουν να πνίγονται και το συναίσθημα αυτό γίνεται εντονότερο τις μέρες αυτές!!! Κι εκείνοι μας χρειάζονται! 

Όσο για τη νέα χρονιά! Δεν θα κάνω ακόμα τον απολογισμό μου… δεν θα κάνω όμως ούτε σχέδια ούτε όνειρα. Θα αφήσω απλά να έρθουν οπως είναι να έρθουν, ελπίζοντας μονο να είναι καλά όλοι όσοι αγαπώ. Το μόνο που σίγουρα υπόσχομαι στον εαυτό μου είναι να τον προσέχω περισσότερο. Δεν ξέρω αν θα το καταφέρω ξέρω ότι θα το προσπαθήσω. 
Να τον φροντίσω, να μάθω να λέω όχι, να μάθω να κάνω περισσότερο αυτά που θέλω και αγαπώ και να μην επηρρεάζομαι. Η ζωή είναι μιικρή και πρέπει να την ζούμε στο έπακρο!!! 

Τα Χριστούγεννα λοιπόν εκτός από ότι ανέκαθεν μου έφτιαχναν τη διάθεση (δεν ξερω για φέτος αλλά ευελπιστώ) μου έδιναν πάντα και έμπνευση για να δημιουργώ ιστοριούλες. Μιας που φέτος δεν τα κατάφερα και λόγω χρόνου αλλά και λόγω έλλειψης εμπνεύσεως 😛 θα σας βάλω εδώ τα links με τις ιστορίες που έγραψα τις προηγούμενες χρονιές, κι ελπίζω να τις απολαύσετε και να τις αγαπήσετε. 

«Μικρή Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» No 2!!Γράμμα στον Άη Βασίλη!

“Μικρή Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” No 1 !!Διάλογος με τον Rudolf

 

Μικρές Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες 3 – Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις Part1

Μικρές Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες 3 – Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις Part2

 

Θα κλείσω με ένα από τα Χριστουγεννιάτικα της αγαπημένης μου , που λατρεύω και μου φτιάχνει τη διάθεση, και θα σας ευχηθώ καλά Χριστούγεννα, γεμάτα υγεία, αγάπη και ελπίδα

Να είστε όλοι καλά!!!!

Σχόλια από το Facebook