Ότι ονειρευόμαστε … είμαστε!

Χωρίς τίτλο….

Έχω τόσα πολλά να γράψω και δεν ξέρω πια από που να ξεκινήσω. Δεν ξέρω που να τελειώσω.

Μας διαλύσατε!!! Δεν ξέρω ποιοι είστε ούτε τι σκοπό έχετε αλλά μας καταστρέψατε. Μας ρημαξατε την ψυχή… Τις ζωές…την ηρεμία μας.(όσοι μας είχε απομείνει).Γιατί ακόμα και αν δεν κινδυνεύω άμεσα εγώ ή το σπίτι μου πονάω να βλέπω όλο αυτό. Γιατί το έζησα έντονα έστω εμμέσως…

Μια από τις καλύτερες μου φίλες κατάγεται από το χωριό της Ηλείας που κόντεψε να καεί. Ήμουν μαζί της και εζησα μαζί της την αγωνία και την απόγνωση πρώτα πρώτα για το μπαμπά της που ήταν εκεί και αφετέρου προφανώς και για το σπίτι της και για τα μέρη της αλλά και για τους φίλους της και συγγενείς. Εζησα το φόβο, την αγωνία, τις αναμνήσεις της καθώς το πέρασε για δεύτερη φορά μετά το 2007. Ακουγα όλες τις ιστορίες από τότε και δεν το πίστευα. Έβλεπα σκηνές στην τηλεόραση(όταν αξιώνονταν να δείξουν διότι για τα ΜΜΕ Ελλάδα είναι μόνο Αθήνα τελικά ) μάθαινα νέα οσο γίνοταν από τα social media και έκανα εκκλήσεις για βοήθεια οπότε χρειάζοταν.

Αυτη τη στιγμή που σας γράφω η φωτιά βρίσκεται στα δικά μου μέρη. Στη Γορτυνία… Τα πράγματα είναι δύσκολα και η νύχτα μεγάλη… Οι κάτοικοι δεν έχουν καμία βοήθεια και παλεύουν μόνοι τους ενώ οι αναφορές από τα κανάλια … Ελάχιστες.

Δεν τα βάζω με την συγκεκριμένη κυβέρνηση…είναι όλοι τα ίδια σκατα!!!! Όλοι ανεξαιρέτως! Είμαστε μια χώρα που δεν μαθαίνει από τα λάθη της . Μια χώρα Βαθια διχασμένη για τα πάντα . Μέχρι και για τον ψύλλο στα άχυρα!!! Μια χώρα που αντί για άλλη μια φορά που χρειάστηκε να ενωθεί… σπαταλά ενέργεια σε πολιτικές αντιπαραθέσεις. Μια χώρα χωρίς μέριμνα χωρίς πρόληψη μια χώρα που κάθε χρόνο καίει τους πνεύμονες της και δεν κάνει τίποτα γι’αυτό.

Είδα όμως και εθελοντές που έδωσαν την ψυχή τους, που μαζεύουν χρήματα υλικά αγαθά ή παρέχουν στέγη στους πυροπληκτους. Είδα τον καταπληκτικό αθλητή Γιάννη Ατεντοκουμπο να προσφέρει διαμονή σε πυροπληκτους (άραγε που είναι ο Τσιτσιπας;;;; Στα Harrods?) και απλούς YouTubers να μαζεύουν το εκπληκτικό πόσο την 300.000 ευρώ για τους πληγέντες!!!

Η κατάσταση είναι απελπιστική. Η μισή Ελλάδα καίγεται… Μπορεί να μην υπήρξαν άνθρωποι που χάθηκαν (1 άτομο προς το παρόν) αλλά το μέγεθος της καταστροφής είναι μεγάλο. Οικονομικό… Οικολογικό…. Ψυχολογικο. Και είναι τόσα όλα αυτά που πρέπει να μάθουμε και για άλλη μια φορά μολις περάσει θα επιστρέψουμε στη μιρλα μας.

Θα πω και κάτι άλλο. Το σκεφτόμουν σήμερα το πρωί και τελικά το είδα γραμμένο κι από άλλους στα social media. Είδατε πόσο εύκολο είναι να βρεθεί κάποιος με μια βαλίτσα στο χέρι σε μια βάρκα αφήνοντας το βιος του να χάνεται πίσω;;; Και θα πω και μια κακια αλλά περισσότερο ειρωνία “γιατί όλοι αυτοί δεν έκατσαν να σβήσουν τις φωτιές κι έφυγαν ;;;;”Θυμάστε με πόσο μένος αντιμετώπισατε τους μετανάστες κ τους πρόσφυγες;;; Θυμάστε που δεν τους αφήνατε να μείνουν στα σπίτια σας ή να πάνε σχολείο με τα παιδιά σας ;;; Θυμάστε που κάνατε διαμαρτυρίες και κλείνατε τα σχολεία;;; Ελπίζω την επόμενη φορά που μια βάρκα μεταναστών θα έχει την ανάγκη σας να το σκεφτείτε καλύτερα. Όλοι αύριο το πρωί μπορεί να βρεθούμε σε παρόμοια θέση και σε χειρότερη θέση. Όλοι !!!!

Δεν θα κάνω έκκληση σε κανέναν πολιτικό γιατί έτσι κι αλλιώς είναι πολλά τα συμφέροντα…και θα με γραψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους για να το θέσω κομψά! Εξάλλου ξέρουν τι πρέπει να κάνουν άσχετα που κάνουν ότι τους συμφέρει. Απευθύνομαι λοιπόν σε όλους εμάς . Έχουμε μόνο ο ένας τον άλλον. Ενωθείτε. Φροντιστε τον πλανήτη όπως το σπίτι σας. Λάβετε όσο περισσότερο γίνεται τα μέτρα σας. Επενδύστε σε αντιπυρικη προστασία και κυρίως… Ενωθείτε!!!! Κανένα κομμα δεν θα μας σώσει. Κανένας πολιτικός. Έχουμε μόνο ο ένας τον άλλον. Δώστε γερά τα χέρια ενωθείτε γίνετε μια αλυσίδα αγάπης.

Μόνο αυτό θα μας σώσει… Μόνο…

Καλο κουράγιο Ελλάδα μου Καλή δύναμη συμπολίτες μου !!!

Σχόλια από το Facebook