Ότι ονειρευόμαστε … είμαστε!

[Από το παλιό μου blog] Νικόλ-Άννα Μανιάτη- Η κόρη του Φεγγαριού

Για να ελαφρυνουμε λίγο το κλίμα μιας και πιστεύω πως όλοι μας έχουμε ανάγκη να ξεφύγουμε από όλα αυτά που ταλανίζουν τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες θα ήθελα να επαναδημοσιεύσω μια ανάρτηση, από το παλιό μου blog. Ένα βιβλίο που πιστεύω θα σας αρέσει πολύ.

Περιγραφή: Η Λευκή, αθώο θύμα οικογενειακών γονιδίων, ζει χωρίς τη στοργή του πατέρα της, ώσπου ένα απόγευμα μαθαίνει τυχαία μια τρομερή αλήθεια. Συγκλονισμένη, εγκαταλείπει το μικρό χωριό και την ασφάλεια του σπιτιού της προσπαθώντας να ξεφύγει από τη μοίρα της. Το δωδεκάχρονο κορίτσι αποφασίζει να τελειώσει τη ζωή του στα νερά της θάλασσας. Σώζεται από ένα ζευγάρι τουριστών και η ζωή του πια αλλάζει ολοκληρωτικά.

Χρόνια αργότερα, επιτυχημένη στη ζωή και με τη λαχτάρα της ευτυχίας στην καρδιά, ξαναβρίσκεται στην Ελλάδα. Οι αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας ξυπνούν έντονες κι αποφασίζει να ξετυλίξει το κουβάρι του μυστηρίου που καλύπτει τη γέννησή της. Οι παιδικοί φόβοι ξαναγυρίζουν, μα η επιθυμία να μάθει είναι δυνατότερη.

 

Το βιβλίο αυτό είναι άκρως ανατρεπτικό, και μπορώ να πω ότι σε κρατά σε εγρήγορση. Σου βγάζει τα συναισθήματα των ηρώων, και πολλές φορές η συγγραφέας σε βάζει στη θέση τους αλλά και στη διαδικασία να αναρωτηθείς: Τι θα έκανα εγώ; Η Λευκή, στερείται στοργής από τον σκληρό, όπως φαίνεται, πατέρα της, και η αγάπη που της παρέχει η μητριά της δεν της είναι αρκετή. Έτσι αποφασίζει να το σκάσει. Στην πορεία θα συμβούν πολλά πράγματα που θα αλλάξουν την ζωή της, ενώ θα μείνει μόνιμα στην Αγγλία. Κάποια στιγμή επιστρέφει στην Ελλάδα, αλλά η μοίρα συνεχίζει να τη χτυπά αλύπητα. Ταξιδέψτε μαζί της στο ταξίδι της ζωής και είμαι σίγουρη ότι το βιβλίο θα σας συγκλονίσει!!!

Σχόλια από το Facebook