Ότι ονειρευόμαστε … είμαστε!

Απόβαση στον Άη Στρατή….

Ως τόπο διχασμού τόλμησε να χαρακτηρίσει ο Πρωθυπουργός μας το νησί των εξορίστων και των βασανιστηρίων, τον An- Στρατή, όταν πάτησε το ποδι του εκεί, ανήμερα των Θεοφανίων !!! Αλλά τι να περιμενει κανείς από έναν ανθρωπο που δήλωνε πολιτικός κρατούμενος στο… σπίτι του και εξόριστος στο Παρίσι !!! Η αντίληψη του τίθεται υπό αμφισβήτηση.


Κουλληηιμ Κούλιηημ, μπιρμπιλωμάτη μου αγαπημενε, όχι ο An-στρατής δεν ηταν τόπος διχασμού. Ο Άη στρατης μάνα μου ηταν ο τόπος που οι προγόνοι σου, το σινάφι σου, εξόρισε όλους εκείνους που θεωρούσε ” επικίνδυνους ” αλλα προφανως εννοούσε όλους εκείνους, που εβλεπε ως απειλή, λόγω της  τεράστιας προσπάθειας που εκαναν για να αφυπνισουν και να ξεσηκώσουν το λαο για να επαναστατήσει,
και να φέρουν ξανα τη χώρα μας στο φως της Δημοκρατίας και της ΕλευθερίαςΣτον Αη-Στρατή Κουλη μου αντηχούσαν οι “αντρικές ιαχές” εκείνων που βασάνιζαν τους εξόριστους για μετάνοια  και αλλίευση πληροφοριων,αλλά και  οι παλικαρίσιες “σιωπές” εκείνων που αρνήθηκαν να προδώσουν την πατρίδα και τα πιστεύω τους και τις αρχές τους . Εκείνων που δεν λύγισαν ουτε στιγμή, ουτε μπροστα στο πόνο, αλλά ούτε και μπροστα στο φόβο. Αντρες και γυναίκες που κράτησαν το κεφάλι ψηλά και αντιμετώπισαν το σινάφι των προγόνων σου που νόμιζαν ότι αντρας είναι αυτός που φοράει παντελόνια και γενναίος αυτός που ξυλοκοπά και βασανίζει!

Τόπο διχασμού εχεις κάνει εσύ τη χώρα μας, εσυ και το σινάφι σου αγαπημένε… όταν μια δύσκολη περίοδο που οι   μετράμε 50.000 κρούσματα και 10δες νεκρούς εσυ βρίσκεις εξυπνη ιδέα, να πάρεις τον αερα σου στα Ζαγοροχώρια. Αλλά σχώρα με βρε… ξέχασα είχες το τηλεφωνο σου ανοιχτό.
Θα μου πείτε κάποιοι δεν έχει δικαίωμα ο Πρωθυπουργος να κάνει διακοπές; Εν μέσω κρίσεως, ΟΧΙ!!! Οχι φυσικα! Οπως δεν έχει δικαιωμα ο καπετάνιος να εγκαταλείψει το πλοίο του που κινδυνεύει ή ο πιλότος να κάνει τσιγαράκι όταν το αεροπλάνο του είναι εκτός ελέγχου!!!Συνεχίζω.


Τόπο διχασμού μας εκανε ο ανιψιός σου Κουλληηιμ ,ο  Δημαρχος της Αθηνας, που μια περίοδο κατά την οποία το σύστημα Υγείας πιέζεται, καταρρέει και ταλανίζειται απο ελλείψεις – προσωπικου, ΜΕΘ, υλικών και φαρμάκων – δίνει 200.000 ευρω για να κάνει μια 17 λεπτη συναυλία με το Σακη Ρουβά (αγαπώ Σακη, δεν έχω κανενα θεμα μαζί του, ακομα και η Καιτη να ήταν στη θεση του τα ίδια θα έλεγα) στο πάρκιν του Λυκαβηττού.

Έχω πολλά να γράψω ακομα αλλά επειδή έχω περάσει μια πρόσφατη προσωπική ταραχή δεν θ ηθελα να ανεβάσω την ήδη επιβαρυμενη μου πίεση!!Μια συμβουλη μονο Κούλη μου… αφου δεν ξέρεις ιστορία η μάλλον την ξέρεις επιλεκτικά, τουλαχιστον πριν πας καπου χρησιμοποίησε το Google. χρησιμο εργαλείο Κούλη μου. Εγώ για σενα το λεω!
Αιντε καληνύχτα μας.

Σχόλια από το Facebook