Ότι ονειρευόμαστε … είμαστε!

Στα …. άδυτα των φοβιών της Ελληνικής Κοινωνίας! Άβυσσος…..

hand-846092_640

Από προχθές που έγινε η κηδεία του μεγάλου Μηνά Χατζησάββα, για άλλη μια φορά έπεσα από τα σύννεφα. Όχι μόνο επειδή έφυγε ένας νέος άνθρωπος, διότι δυστυχώς αυτό συμβαίνει πλέον καθημερινά, ούτε για την ομοφυλοφιλία του γιατί, εκτός του ότι το γνώριζα, δεν είναι και κάτι που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση εν έτει 2015 για όνομα του Θεού!!!

Εκείνο που με έκανε να πέσω για άλλη μια φορά από τα σύννεφα είναι το πόσο εύκολα η κοινωνία μας, βάζει ταμπέλες, κατηγοριοποιεί και περιθωριοποιεί. Αλλά και δικάζει, κρίνει και κατακρίνει χωρίς να φιλτράρει αυτά που λέει… χωρίς να σκέφτεται πριν μιλήσει. Η κοινωνία μας είναι πρώτη στο να σηκώνει δάχτυλο αλλά και να το κουνάει επιδεικτικά. Και φυσικά πρώτη στο να θεωρεί ότι είναι υπεράνω όλων!Διάβασα πρόσφατα ένα άρθρο στο Newsit που μεταξύ άλλων υπέροχων έγραφε το εξής:

“Η ελληνική κοινωνία δεν αγαπάει αυτό που ονομάζει διαφορετικό. Το μισεί σε πολλές περιπτώσεις. Κι έστω με την μορφή που έχει παρουσιασθεί, αυτό το “γαμημένο σύμφωνο συμβίωσης” όπως το αποκάλεσε δικαίως ο Κώστας Φαλελάκης δεν έχει ψηφισθεί. Δεν έχει γίνει νόμος.

Άνθρωποι που χτίζουν τις ζωές τους μαζί. Που γερνούν μαζί αλλά τυγχάνει να είναι ομοφυλόφιλοι αντιμετωπίζονται ακόμα ως ειδική κατηγορία στην χώρα μας που κλείνει υποκριτικά τα μάτια και συνήθως κάνει πως δεν υπάρχουν.”

 

Όμως η Ελληνική κοινωνία δεν δείχνει τέτοια αντιμετώπιση μόνο προς τους ομοφυλόφιλους. Έχει σε κάθε τι διαφορετικό. Έχει στα ΑμΕΑ που τα αντιμετωπίζει με οίκτο, λύπηση και απομόνωση. Έχει στους φορείς του AIDS,στους αλλοδαπούς και στους αλλόθρησκους ή άθεους,έχει σε όσους γενικά έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης και ζωής από εκείνους.

together-235128_640

Άκουσα θεωρίες για την ομοφυλοφιλία του στυλ είναι μη φυσιολογικό, είναι παρά φύσιν κλπ κλπ! Με τη λογική αυτή κι ένα παιδί με ειδικές ανάγκες που γεννιέται με κάποια γονιδιακή ανωμαλία, με κάποιου είδους ακρωτηριασμό με δεν ξέρω τι, είναι παρά φύσιν και μη φυσιολογικό! Είμαστε σοβαροί;Κάποιοι άλλοι εκφέρουν την άποψη ότι: “εντάξει αν γεννήθηκε έτσι, αλλά κάποιοι γίνονται gay από επιλογή!” (στην πυράαααα) Μα και από επιλογή να έγινε ο άλλος ομοφυλόφιλος εφόσον δεν σε ενοχλεί … δεν σου πέφτει κανένας απολύτως λόγος. Ο Μηνάς Χατζησάββας ήταν τόσο αθόρυβος και χαμηλών τόνων που πολύς κόσμος δεν ήξερε για την επιλογή του αυτή, ούτε καν ότι συζούσε με κάποιον 25 χρόνια τώρα. Και δεν καταλαβαίνω προς τι το τόσο μένος εναντίον του συντρόφου του, για τα λόγια που είπε μέσα στην κηδεία!!!! Για τον πόνο που εξέφρασε, για το δικαιολογημένο παράπονό του!

Ξέρετε ποιο είναι το αφύσικο; Οι φονιάδες, οι άνδρες που κερατώνουν και ξυλοφορτώνουν τις γυναικες τους και τα παιδιά κι εχουν την ενδοοικογενειακή βία για χόμπυ τους. Οι παιδόφιλοι, οι ζωόφιλοι (δεν μιλάω για φιλόζωους μην μου ξυρίσετε τη γούνα ορισμένοι),  οι βιαστές! Αυτοί ειναι το αφύσικο και το παρα φύσιν!!!!!!!

Κάποιοι είπαν ως δικαιολογία ότι προκαλούν. Φυσικά υπάρχουν και αυτοι που προκαλούν. Όπως υπάρχουν και οι προκλητικοί Στρέιτ! Πχ…. για μένα ήταν πολύ πιο προκλητικός ο Σπαλιάρας με τις 4000 γυναίκες (ήμαρτον φίλε!) και ο Τατσόπουλος με τη μισή Αθήνα! Αυτούς τους σιχάθηκα πραγματικά!  Σιχαίνομαι το προκλητικό από όπου κι αν προέρχεται. Από οποιοδήποτε φύλο, από οποιαδήποτε κατηγορία ανθρώπουΚι αν θέλετε να το τραβήξω λίγο σιχαίνομαι το προκλητικό ακόμα και όταν προέρχεται από άτομα με ειδικές ανάγκες. Μην γουρλώνετε τα μάτια. Δυστυχώς υπάρχουν κι εκείνοι που θεωρούν ότι είναι στο απυρόβλητο και πως όλα πρέπει να τους χαριστούν και όλα πρέπει να τους δοθούν έτοιμα. Ε εγώ αυτούς τους ανθρώπους δεν τους αντέχω!Κι ας ανήκω κι εγώ στην κατηγορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες και θα μπορούσα να τους δικαιολογήσω! Αλλά όχι! Προτιμώ τους ήρωες που έχουν μάθει να αγωνίζονται για όλα και που δεν θεωρούν τίποτα δεδομένο.
(Ναι φυσικά και πιστεύω ότι πρέπει το κράτος να προστατεύει και να δίνει διάφορες παροχές αλλά αυτό είναι μια τελείως διαφορετική συζήτηση. Εγώ μιλάω για την συμπεριφορά).

Άλλο τροπάρι: Άθεοι. Στην Ελληνική κοινωνία άθεος σημαίνει σατανιστής, δαιμονισμένος στοιχειωμένος κλπ κλπ. Δεν διανοούνται καν ότι κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να παντρευτούν με θρησκευτικό, δεν θέλουν να βαφτίσουν τα παιδιά τους, δίνοντας τους την επιλογή να το κάνουν μόνοι τους αν ποτέ το θελήσουν,προτιμούν τη πολιτική κηδεία και -(φωτιά θα πέσει να μας κάψει) την αποτέφρωση.

Η ιδιαιτερότητα της Ελληνικής κοινωνίας είναι πως αντί να ενώνει, διχάζει… Δημιουργεί έχθρες, προκαταλήψεις, στερεότυπα, ταμπέλες. Δεν αγκαλιάζει το διαφορετικό, δεν το αγαπάει, το φοβάται. Οι Έλληνες τα ξέρουν όλα για όλους αλλά για το σπίτι τους τίποτα. Κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και τα δικά τους κουσούρια τα “χώνουν” πίσω από τον καναπέ ή κάτω από το χαλί. Το χειρότερο όμως είναι ότι αγνοούν τα βασικά:help-906885_640

Τις στοιχειώδεις αρχές της ευγένειας και του σεβασμού για παράδειγμα.
Το γεγονός ας πούμε ότι σε μια δημόσια υπηρεσία ο ηλικιωμένος που δεν μπορεί να σταθεί όρθιος, η έγκυος γυναίκα, το άτομο με ειδικές ανάγκες , έχουν προτεραιότητα και πρέπει να περάσουν ΜΠΡΟΣΤΑ από εσένα! (ΟΥΑΟΥ!κοίτα να δεις !το ήξερες;).
Δεν καταλαβαίνουν ότι στο δρόμο υπάρχει ένας κώδικας που λέγεται (κοίτα…κοίτα τι θα μάθεις τώρα) Κ.Ο.Κ: (όχι όχι δεν είναι το γλυκάκι) Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας λέγεται. Που σημαίνει ότι υπάρχει και κάτι που το λέμε προτεραιότητα από τα δεξιά, προτεραιότητα στον πεζό κλπ κλπ. Το ήξερες αυτό ή πέφτεις κι εσύ από τα σύννεφα; Επίσης υπάρχουν και οι σηματοδότες…. και τα σήματα που ορίζουν την ταχύτητα!Φοβερό; Και τέλος… τώρα θα σε ισοπεδώσω θαρρώ!… Το ήξερες εσύ ότι πρέπει να φοράς ζώνη και ότι δεν πρέπει να οδηγείς πιωμένος???? Απίστευτο??? Τι μαθαίνει κανείς σε ένα απλό και ταπεινό μπλογκ ε????

 Αν οι άνθρωποι, χρησιμοποιούσαν την ενέργεια που χαλούν στο να κατακρίνουν να καταδικάζουν να δαχτυλοδείχνουν και να περιθωριοποιούν, αν λοιπόν την χρησιμοποιούσαν στο να διορθώσουν ΠΡΩΤΑ τα δικά τους λάθη και ύστερα να αγκαλιάσουν το διαφορετικό, θα ήμασταν πολύ καλύτεροι!!!
Θέλω καιρό να τα πω αυτά και χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία έστω μέσα από τον θάνατο του μεγάλου ηθοποιού αλλά και με την τραγική αντιμετώπιση του συντρόφου του από τους “συντηρητικούς” (για να το θέσω κόσμια γιατί πραγματικά δεν θέλετε να το θέσω αλλιώς) της κοινωνίας μας.

Θα μου πεις ο Έλληνας έχει μόνο κακά στοιχεία? Όχι φυσικά!!!!Έχει πολύ καλά στοιχεία ο Έλληνας! Έχουμε κάτι που υπάρχει μόνο σε μια χώρα… μόνο σε μια γλώσσα: ΦΙΛΟΤΙΜΟ!Και Λεβεντιά!Και φιλοξενία!!!!Και το οικογενειακό ιδεώδες!!! Η ένστασή μου είναι ότι δεν τα χρησιμοποιούμε σωστά!!!! Είμαι σίγουρη όμως ότι τα καλά της Ελληνικής Κοινωνίας τα γνωρίζετε όλοι σας! Στα άσχημα έχουμε ένα θέμα γιαυτό και θέλησα να εστιάσω εκεί!!!! 😛

Ένα μόνο έχει σημασία πια… αγάπη!! Δώστε αγάπη και πάρτε!Δεν στοιχίζει τίποτα και θα σας προσφέρει πολλά! Αγάπη μόνο ρε γαμωτο!!!!! Κι όπως λέει ο καλός μου Αύγουστος Κορτώ “αγάπη ολούθε

love-826934_640

 

Κλείνοντας… εξηγούμεθα για να μην παρεξηγούμεθα όπως έλεγε κι ένας παλιός μου καθηγητής:

Υ.Γ1: Δεν είμαι γκέι! Είμαι straight! (Στερημένη μεν! Αλλά straight)

Y.Γ2: Δεν είμαι άθεη. Πιστεύω βαθιά σε κάτι ανώτερο από εμένα, χωρίς όμως θρησκοληψίες!

Υ.Γ3: Είμαι ΑμΕΑ.

(Όχι βέβαια ότι σας αφορά ή ότι σας χρωστάω και καμιά εξήγηση, αλλά επειδή ο καθένας σε αυτή τη χώρα είναι ότι του φανεί του λωλοστεφανή, εφόσον δεν ισχύουν κάποια πράγματα…. ας μην λέει ο καθένας ότι θέλει!)

 

 Photos by: Pixa Bay

Σχόλια από το Facebook