Ότι ονειρευόμαστε … είμαστε!

Το Διαμαντένιο Σώμα- Ζοέλ Λοπινό

Περίληψη

Αν σταματούσαμε να ζούμε σαν θύματα, πώς θα ήταν η ζωή μας; Αν πιστεύαμε στον εαυτό μας, ποιες επιλογές θα είχαμε κάνει; Αν οι σκέψεις μας, αντί να γκρεμίζουν, έχτιζαν; Αν αγαπούσαμε πραγματικά;

1686, Βρετάνη

Η Γκαέλ, ένα δεκαεπτάχρονο κορίτσι ερωτευμένο με τον Λοΐκ και τη ζωή, πέφτει στη θάλασσα από τo απόκρημνο βουνό κοντά στο κάστρο της οικογένειάς της.

21ος αιώνας

Ο Φοίβος ζει στον Βόλο παγιδευμένος σε μια σχέση συμβατική. Φυλακισμένος στις ενοχές του, καταπιέζει τα όνειρά του, ενώ φοβάται να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη.Η Αλκυόνη εργάζεται στη Λυών. Παρότι σπούδασε ψυχολογία, δεν μπόρεσε ποτέ να βρει την αρμονία μέσα της. Στις σχέσεις της με τους άντρες είναι αυτοκαταστροφική. Τα πάντα όμως αλλάζουν όταν ανακαλύπτει ότι τη ζωή της βαραίνει μια κατάρα από τον 17ο αιώνα.

Ποια γεγονότα συνδέουν αυτούς τους ανθρώπους; Πώς από τα βάθη του χρόνου μπορούν να σβηστούν το μίσος, η δυστυχία και το βάρος του θανάτου, και να αναβλύσει το φως μες στις ψυχές τους; Και πώς ο έρωτας και η συνειδητή αγάπη μπορούν να αποτελέσουν οδηγό στην πορεία της ψυχής προς την ολοκλήρωση;Το διαμαντένιο σώμα προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση της ύπαρξης. Απελευθερώνει από τους περιορισμούς του υποσυνείδητου φέρνοντας στη ζωή μας θετική ροή και ευτυχία.

Λίγα Λόγια από Εμένα

Από μικρό παιδάκι με τραβούσαν πάντα τα ανεξήγητα, το μεταφυσικό και γενικά ότι ξεφεύγει από τα όρια της ανθρώπινης λογικής. Είναι γεγονός πως κάποια πράγματα, δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε. Όσο κι αν προσπαθούμε δύσκολα μπορούμε να τα συλλάβουμε με το μυαλό όπως το θέμα της πίστης. Η Ζοέλ Λοπινό, μέσα από αυτό το καταπληκτικό βιβλίο, προσπαθεί να μας δώσει μια διαφορετική προσέγγιση της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από μια δυνατή ιστορία για πρόσωπα άσχετα μεταξύ τους, τα οποία όμως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα συνδεθούν και κάποια στιγμή θα συναντηθούν.

Αν και δεν είναι η μητρική της γλώσσα, καταφέρνει να την χειριστεί με μεγάλη αξιοπρέπεια, γράφοντας σε έναν υπέροχο, μεστό λόγο, που μας απορροφά από τις πρώτες σελίδες. Το Διαμαντένιο σώμα, μας βάζει σε μια διαδικασία να ψαχτούμε περισσότερο για θέματα όπως η ψυχολογία, η μετενσάρκωση, και οι προηγούμενες ζωές. Μας βάζει στη διαδικασία να αναρρωτηθούμε μήπως τελικά η ανθρώπινη υπόσταση δεν είναι έτσι όπως την συλλαμβάνουμε με  “γυμνό” μάτι, μήπως υπάρχει κάτι εκεί έξω που μπορούμε όμως να κατανοήσουμε με διάβασμα, ψάξιμο, και φυσικά προσωπική εμπειρία.

Αν και στην αρχή άργησα να καταλάβω που “το πάει” η συγγραφέας, γρήγορα με κέρδισε, και χάθηκα στις σελίδες αυτού του ξεχωριστού βιβλίου, και σίγουρα θα αναζητήσω και άλλα της ιδίας! Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Για την Συγγραφέα: Ζοέλ Λοπινό

Πηγή Φωτογραφίας: http://www.koolnews.gr/apopseis/zoel-lopino-theoro-tis-thriskeies-aitia-polemon-kai-dihonoias-para-agapis-kai-anektikotitas

Γαλλίδα με ελληνικές ρίζες από την πλευρά της μητέρας της, η Ζοέλ Λοπινό επέλεξε να ζει και να κάνει καριέρα στην Ελλάδα, τολμώντας να γράφει σε μια γλώσσα που δεν είναι μητρική της.

Έχει σπουδάσει γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πα­νεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός επί είκοσι χρόνια. Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Από το 1996 αφιερώθηκε αποκλειστικά στη συγγραφή μυθιστορημάτων, παραμυθιών και θεατρικών έργων για παιδιά. Ιδιαίτερα ευαίσθητη και μαχητική στα θέματα του ρατσισμού, της ισότητας των δύο φύλων, της κακοποίησης παιδιών και γυναικών, έχει δώσει πολλές ομιλίες σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, σε πανεπιστήμια και σε σχολεία, σε όλη την Ελλάδα.

Άλλα βιβλία της είναι: Μια στάλα δηλητήριο, μια στάλα μέλι (1998), Πιάσε τ’ άστρα της ζωής (2000), Τι ήθελα και παντρεύτηκα! (2001), Το χάδι του ανέμου (2002), Η γέφυρα της αγάπης (2003), Το μεγάλο όνειρο (2006), Χάρτινος έρωτας (2007), Το άρωμα του λωτού (2010) και Αυτό το σπίτι είσαι εσύ (2012). (Πηγή: Εκδόσεις Καστανιώτη).

Σχόλια από το Facebook