Ότι ονειρευόμαστε … είμαστε!

Για μας το δώρο είναι η αγάπη….

Το 2021 έφυγε ! πήρε τα μπογαλάκια του και χάθηκε μακριά!!! Δεν νομίζω ότι θα λειψει σε κανέναν από εμας!!! Ηταν ενας χρόνος δύσκολος.Ανέκαθεν μου άρεσε μια τέτοια μέρα να κάνω τον απολογισμό μου, να θέτω στόχους, και να κανω όνειρα.

Φέτος όμως δεν υπάρχει καμιά διάθεση για κάτι τέτοιο!… Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μερες μας έχει φορτίσει όλους συναισθηματικά και ψυχολογικά και δεν σας κρύβω πως για πρώτη φορά νιώθω ότι δεν μπορώ να το διαχειριστώ!!! Συνεχώς ακούμε και μαθαίνουμε για νέα κρούσματα, σε δικους μας ανθρωπους και νιώθουμε τον covid να μας πλησιάζει απειλητικά.

Θα σας μιλήσω ειλικρινα. Ναι μεν με τρομάζει ο covid σαν ασθένεια καθώς πρόκειται για κάτι πολύ ύπουλο αλλά βάσει όσων ζήσαμε, με τρόμαζει περισσότερο το ότι όλο αυτό μοιάζει σαν ένας εφιάλτης που δεν λεει να τελειώσει και δεν μιλάω απλά για το κομμάτι της υγείας.

Η πανδημία ανέδειξε πολύ εντονα την κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζουμε. Η αβεβαιότητα που υπάρχει σχετικά με την πανδημία, ο εγκλεισμός, τα πολλα οικονομικά προβλήματα, αλλά και το άγχος που απορρέει από όλη αυτή τη πρωτόγνωρη συγκυρία έχει προκαλέσει κατάστάσεις που μοιάζουν βγαλμένες από μια ταινία τρόμου!!!! Ο κόσμος είναι διχασμένος και τρομαγμένος. Η κατάσταση όσον αφορά τις γυναικοκτονίες και την εγκληματικότητα έχει ξεφύγει. Η ανθρωπιά εκλίππει και τα παιδια έχουν χάσει την αθωότητά τους. Τα σεξουαλικά και οικογενειακά εγκλήματα δίνουν ρεσιτάλ και όλος ο κόσμος έχει στραφεί στην ανθρωποφαγία. Ο ένας βάζει τρικλοποδιές στον άλλον και όλοι ασχολουνται με τις ζωες των άλλων και οχι με τις δικές τους.

Αυτά είναι που με τρομάζουν πέρισσότερο γιατί η πανδημία κάποια στιγμή θα φύγει. Εμείς όμως;;; Θα αλλάξουμε άραγε ποτέ;Θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ενα κόσμο όπως τον ονειρευόμαστε;Θα μπορέσουμε να μάθουμε να απλώνουμε το χέρι για να βοηθήσουμε και όχι για να σπρώξουμε; Για να δώσουμε και όχι να πάρουμε; Θα μπορέσουμε ποτε να ανοίξουμε διάπλατα την καρδιά και την αγκαλιά μας στο διαφορετικό; Να το υποδεχτούμε και να το αποδεχτούμε όπως του αξίζει; ΑΜΕΑ,ΛΑΟΤΚΙ, μετανάστες – πρόσφυγες κλπ. Να δημιουργήσουμε έναν κόσμο προσβάσιμο για όλους;Να γίνουμε μια αγκαλια για όσους την έχουν αναγκη, μια γροθια ενάντια σε όλους εκείνους που καταπατούν όλων των ειδών τα δικαιώματα;

Θα μου πειτε και τι μας τα λες όλα αυτά χρονιάρα μέρα;;; Για να μας ρίξεις κι άλλο την ψυχολογία;Όχι, απλά τελικά με αυτό το κείμενο εκανα εναν απολογισμό και επλεξα τα δικά μου ονειρα αν όχι για τη χρονιά που έρχεται σίγουρα για το μέλλον. Δεν είναι ο δικός ΜΟΥ απολογισμός αλλά ο δικός ΜΑΣ. Γιατί όλα αυτά μπορούν να γινουν πραγματικότητα μόνο αν το εγω γίνει εμείς.

Ξέρω πως ναι μεν όλα αυτά ακουγονται ουτοπικα και ανέφικτα αλλα ειναι στο χέρι μας να τα κάνουμε εφικτά.Θα μου πείτε ενας κουκος δεν φέρνει την Ανοιξη αλλα θα σας απαντήσω: Οντως μονο ενας δεν αρκεί για να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα, ωστόσο ο μόνος που μπορούμε να ελέγξουμε … είναι ο εαυτός μας. Αν λοιπον εμεις ξεκινήσουμε με μικρά λιθαράκια και βήματα μαθαίνοντας το ιδιο στα παιδια μας, σιγα σιγά ολο αυτό θα γινει τροπος ζωης. Δεν θέλει κόπο θέλει τροπο. Θελει να εντάξουμε για τα καλά στη ζωή μας την αγάπη, την συμπόνοια, την ανιδιοτέλεια, την ανθρωπιά την ελπίδα και την ευγνωμοσύνη. Ευγνωμοσύνη για όσα εχουμε, όσα αξίζει σε όλους να αποκτήσουν.

Τα λεω όλα αυτά γιατί θέλω να ξεκινήσω τη νέα χρονιά με ελπίδα, με προτροπή και παρότρυνση για ένα καλύτερο αυριο. Ετσι για πρωτη φορά δεν μίλησα για τον δικό μου απολογισμό ούτε για τους στόχους μου. Αυτά εδώ θα είμαστε να τα συζητάμε. Για πρωτη φορά ξεκινω την νέα χρονιά με μια επίκληση. Ελάτε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο !! ! Η υγεία και η τύχη δεν είναι πάντα στο δικό μας χέρι ( τονίζω το ΠΑΝΤΑ) όμως η αγάπη , η ελπίδα και η ηρεμία ειναι

Καλή Χρονιά!!!!! Ευχομαι το 2022 να γεμίσει τη καρδια ΟΛΩΝ μας με αγάπη.

Όσο υπάρχει αυτή, υπάρχουν λύσεις για όλα.

Photo by <a href=”https://unsplash.com/@wilhelmgunkel?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText”>Wilhelm Gunkel</a> on <a href=”https://unsplash.com/s/photos/happy-new-year?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText”>Unsplash</a>
Καλή χρονιά και να θυμάσαι κάτι
για μας το δώρο είναι η αγάπη
και ο Θεός για μας τα αστέρια γράφει
και άλλα χρόνια σαν κι αυτά.
Σχόλια από το Facebook