MyDreamland

Ότι ονειρευόμαστε … είμαστε!

Ομελέτα Φούρνου με Ψωμί και ότι έχει το …ψυγείο.

Καλησπέρα σε όλους, πολλές φορές έχουμε λιγουρίτσες και θέλουμε να φάμε κατι διαφορετικό και συνάμα ... εύκολο. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από... τεμπελοσυνταγές κι εγώ θα σας παρουσιάσω μια από τις πιο αγαπημένες μου που ίσως έχετε δει να φιγουράρει κατά καιρούς στα social media μου. Είναι μια ... σουφλο-ομελέτα με πολύ απλά υλικά και εύκολη διαδικασία! Enjoy!!!!

Υλικά

  • Ψωμί μπαγιάτικο σε φέτες ή ψωμί του τοστ (αναλόγως το πόσο... παχύ :P) το θέλετε.
  • Τυρί του τοστ
  • Γαλοπούλα ή Ζαμπόν
  • Μπεικον
  • Tυριά τριμμένα, κατά προτίμηση gouda,edam, κεφαλοτύρι
  • Πιπεριές σε κυβάκια
  • Ντομάτα σε κυβάκια
  • Αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 στον άερα
  2. Βάζουμε λαδόκολα σε ένα μικρό ταψάκι.
  3. Στρώνουμε τις φέτες το ψωμί για να καλυφθεί ολο το ταψάκι, προσέχουμε να κλείσουμε και τις τυχόν τρύπες με κομματάκια απο ψωμί.
  4. Βάζουμε πρώτα τις φέτες τυρί, από πάνω τις φέτες ζαμπον ή γαλοπούλα.
  5. Μετά απλώνουμε τα κυβάκια Πιπεριών και ντομάτας, απο πάνω το μπέικον και τέλος τα τριμμένα τυριά (Φυσικά η σειρά ειναι ενδεικτική έτσι; Ο καθένας μπορεί να τα βάλει με όποια σειρά προτιμά)
  6. Χτυπάμε 4-5 αυγά (εγώ έβαλα 4 αλλά την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω και με 5) ρίχνουμε λίγο γάλα, αλάτι (όχι πολύ) πιπέρι και ρίγανη.
  7. περιχύνουμε το ταψάκι μας με την ομελέτα και φροντιζουμε να πάει παντού. Καλό θα ήταν με ένα πιρουνάκι να κουνήσετε λιγάκι τα υλικά προκειμένου να εξαπλωθεί καλά η ομελέτα!
  8. Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο πρώτα στους 150 προκειμένου να ψηθέι καλύτερα το ψωμί και το αυγό, και μετά από ένα 10λεπτο το ανεβάζουμε στους 180. Εμένα μου πήρε γύρω στο 25 λεπτο αλλά φυσικά εξαρτάται από τον φούρνο σας.
  9. Καλή σας όρεξη