MyDreamland

Ότι ονειρευόμαστε … είμαστε!

Online Story -Επεισόδιο 5

          6857883267_826c5c1d07  Η Μαργαρίτα γέμισε την κούπα της με το ζεστό γαλλικό καφέ που μόλις είχε ετοιμάσει. Το άρωμα βανίλια-καραμέλα που ανακάλυψε πρόσφατα, της γαργαλούσε ήδη τη μύτη και την προκαλούσε να τον δοκιμάσει! Πήρε την κούπα της και τα τσιγάρα της και κάθισε μπροστά στον υπολογιστή, ανάβοντας ένα από αυτά ενώ ταυτόχρονα πατούσε το κουμπί της οθόνης. Με λίγα κλικ του ποντικιού η Μαργαρίτα βρέθηκε στον φάκελο που την ενδιέφερε. Η ονομασία του ήταν «Ιανουάριος 2007-Όλγα» και περιείχε όλα τα αρχεία που αφορούσαν την πρώτη υπόθεση που είχε αναλάβει, σαν δοκιμαστική, προκειμένου να κερδίσει μια θέση στην εφημερίδα. Και τα κατάφερε. Με την βοήθειά της κατάφεραν να εξιχνιάσουν το μυστήριο που τύλιγε την εξαφάνιση μιας δεκαεξάχρονης άσχετα αν τελικά η υπόθεση δεν είχε αίσιο τέλος. Το άψυχο σώμα της έφηβης βρέθηκε παρατημένο σ’ ένα δασάκι και ο δολοφόνος αναζητείται ακόμα. Όμως, η Μαργαρίτα την βρήκε, εκείνη κατάλαβε τι είχε γίνει, πως είχε εξαφανιστεί, και που πιθανότατα βρισκόταν το πτώμα. Είχε δουλέψει για μήνες, ημερόνυχτα ολόκληρα, πυρετωδώς, προκειμένου να βάλει στη σειρά όλες τις πληροφορίες που είχε, και να λύσει το παζλ . Κάθε γρίφος που έλυνε, ήταν σαν Λερναία Ύδρα… και την οδηγούσε σε νέους. Ένιωθε ότι βρισκόταν σε ένα διάδρομο με πολλές πόρτες που μόνο μια από αυτές οδηγούσε στη λύση του μυστηρίου. Και κάθε πόρτα που άνοιγε την έβγαζε σε ένα νέο διάδρομο με νέες πόρτες.

Το θύμα ήταν η έφηβη Όλγα Νικολάου. Ένα απλό φυσιολογικό παιδί, άριστη μαθήτρια, μοναχοπαίδι, ίσως λίγο κακομαθημένη… μάλλον καλομαθημένη έλεγαν οι φίλες της που δεν έκρυβαν την αδυναμία που της είχαν. Οι γονείς της, δημόσιοι υπάλληλοι και οι δυο, προσπαθούσαν όσο μπορούσαν, να της παρέχουν τα πάντα, να μην της στερήσουν τίποτα κάνοντας της όλα τα χατίρια. Όταν η Όλγα ερωτεύτηκε  έναν κατά 8 χρόνια μεγαλύτερό της, φοιτητή της Αρχιτεκτονικής, κι εκείνοι το έμαθαν εντελώς τυχαία, θορυβήθηκαν κι αποφάσισαν να … σφίξουν λίγο τα λουριά της. Της ξεκαθάρισαν από την αρχή ότι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κάνει σχέση με συνομήλικούς της, αλλά δεν θα δέχονταν με τίποτα την μικρή της επανάσταση. Άρχισαν να γίνονται αυστηροί, να την ελέγχουν περισσότερο προκαλώντας την δυσανασχέτηση της, αφού τόσο καιρό ήταν μαθημένη στο να μην της αρνούνται τίποτα. Όταν εκείνη τους παρακάλεσε να του δώσουν μια ευκαιρία και να τον γνωρίσουν πρώτα από κοντά, δέχτηκαν με χίλια ζόρια ούτως ώστε να έχουν και επιχειρήματα να της παρουσιάσουν εναντίον του. Περίμεναν να δουν έναν αναρχικό νέο φοιτητή, με ξυρισμένη κεφαλή, και σώμα γεμάτο σκουλαρίκια και τατουάζ , αλλά γελάστηκαν. Ο Ιάσωνας ήταν κύριος. Είχε έρθει στη συνάντηση κουστουμαρισμένος, είχε πολύ καλούς τρόπους, υπέροχο λόγο και φαινόταν ότι προερχόταν από καλή οικογένεια ενώ διέθετε και πολύ καλή παιδεία.

Οι γονείς της Όλγας μπερδεύτηκαν πραγματικά. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί αυτός ο κατά τ’ άλλα φαινομενικά τουλάχιστον, υπέροχος νεαρός, είχε ξεχωρίσει την κόρη τους, ένα απλό φυσιολογικό έφηβο κορίτσι. Δυστυχώς για τους ίδιους, ευτυχώς για την κόρη τους, κατάλαβαν ότι δεν είχαν κανένα επιχείρημα εναντίον του, ενώ εκείνο για την διαφορά ηλικίας δεν έπειθε την ερωτευμένη Όλγα, καθώς οι ίδιοι είχαν διαφορά 15 χρόνων. Αποφάσισαν λοιπόν, να κάνουν στην άκρη, και να της επιτρέψουν να ζήσει την μικρή της επανάσταση, πάντα βέβαια με όρους και κανόνες, περισσότερο από φόβο μήπως η μικρή παρεκτραπεί από αντίδραση, και την χάσουν. Καθώς εκείνη τηρούσε πάντα τα όρια που της είχαν θέσει, ενώ ταυτόχρονα εξακολουθούσε να παίρνει υψηλούς βαθμούς, αποφάσισαν να το δεχτούν και να ανησυχούν λιγότερο. Φαινόταν ότι ο νεαρός τελικά περισσότερο καλό παρά κακό της έκανε, κι αν και δεν τους άρεσε όλο αυτό, τους αρκούσε να βλέπουν το παιδί τους καλά.

Λίγους μήνες αργότερα η κοπέλα άρχισε να φέρεται περίεργα. Ήταν διαρκώς νευρική, μελαγχολική, κακόκεφη. Είχε 12169835156_ba923aaab8χάσει αρκετά κιλά, και τους έλεγε διαρκώς ότι έπρεπε να αδυνατίσει κι άλλο. Είχε χάσει το χαμόγελό της, είχε απομακρυνθεί κι από τους γονείς της αλλά και από τους φίλους της. Μάταια προσπαθούσαν όλοι να καταλάβουν τι της συνέβη κι όπως ήταν φυσιολογικό επέρριψαν αμέσως τις ευθύνες στον Ιάσωνα. Ο κύριος Μανώλης, ο πατέρας της Όλγας, πίεσε την ανιψιά του η οποία ήταν κολλητή με την κόρη του, να βρει και να του δώσει το τηλέφωνό του, προκειμένου να πάει ο ίδιος να τον βρει και να μάθει τι συμβαίνει. Η Μελίνα αρχικά δίστασε αλλά τελικά συμφώνησε να κανονίσει μια συνάντηση των δυο αντρών, καθώς η ανησυχία της για την φίλη και ξαδέρφη της ήταν μεγάλη. Ο Ιάσωνας ορκίστηκε στον Μανώλη ότι δεν είχε καμία σχέση με τις αλλαγές της, πως κι εκείνος το είχε παρατηρήσει, την πίεζε να του πει, και την απειλούσε ότι αν δεν του μιλήσει θα ειδοποιούσε ο ίδιος τους γονείς της. Εκείνη έκλαιγε και τον παρακαλούσε να μην ανακατευτεί και ήταν διχασμένος στο πως έπρεπε να πράξει.

-Θα ερχόμουν ο ίδιος να σας βρω κύριε Μανώλη, είπε ο Ιάσωνας και εκείνος φάνηκε να τον πιστεύει. Πραγματικά κάτι συμβαίνει και είμαι στη διάθεσή σας να σας βοηθήσω να το ανακαλύψουμε. Ότι θέλετε να κάνω μπορείτε να μου το ζητήσετε.

Οι γονείς της Όλγας είχαν πια απελπιστεί. Δεν ήξεραν τι να κάνουν και πώς να βοηθήσουν το παιδί τους που κάθε μέρα βούλιαζε περισσότερο στον εαυτό του, και δεν έλεγε σε κανέναν τι του συμβαίνει. Τον Απρίλιο του ιδίου χρόνου , το σχολείο της διοργάνωσε μια πενθήμερη εκδρομή στην Κέρκυρα κι αν κι εκείνη δεν ήθελε να πάει, οι γονείς της, την έπεισαν με την πρόφαση ότι το να περάσει λίγο καιρό μόνο με τους φίλους της , μακριά από το σπίτι και τα διαβάσματα, θα της έκανε καλό. Έτσι δέχτηκε. και μάλιστα όσο πλησίαζε η ημέρα της αναχώρησης η διάθεσή της έδειχνε καλύτερη.

Την ημέρα της επιστροφής της Όλγας από το νησί, ξέσπασε ένα μεγάλο σκάνδαλο με ναρκωτικά, στο οποίο μάλιστα, φέρεται να ήταν μπλεγμένα πολλά άτομα, μέλη «καλών» οικογενειών, και όχι μόνο αυτό. Ανάμεσά στα ονόματα που ακούστηκαν , ήταν κι αυτό του Ιάσωνα αλλά και του αδερφού του. Οι γονείς της τρελάθηκαν. Εκτός του ότι τους εξόργιζε η σκέψη και τους τύλιξαν οι ενοχές ότι το παιδί τους είχε σχέση με κάποιον άνθρωπο που ήταν μπλεγμένος με ναρκωτικά, άρχισαν να υποθέτουν ότι σε αυτό οφειλόταν και η δική της αλλαγή συμπεριφοράς. Φοβήθηκαν, μην ξέροντας πόσο είναι μπλεγμένη και η ίδια η κόρη τους και παρακαλούσαν τον Θεό να τους βοηθήσει προτού να είναι αργά. Το ίδιο βράδυ αποφάσισε ο πατέρας της να πάει στο σχολείο να την παραλάβει ο ίδιος από το πούλμαν αλλά όταν έφτασε ένιωσε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του, καθώς δεν έβλεπε πουθενά το παιδί του ενώ στη συνέχεια οι συμμαθητές της και οι καθηγητές της, του είπαν πως η Όλγα δεν είχε ποτέ σκοπό να πάει στην εκδρομή αυτή και πως είχε ως πρόθεση ότι ήθελε να συγκεντρωθεί και να διαβάσει, διότι είχε μείνει πίσω στα μαθήματα και ανησυχούσε για τις εξετάσεις.

Ο Μανώλης είχε ένα πολύ κακό προαίσθημα. Πήρε τηλέφωνο στο κινητό της αλλά ήταν κλειστό . Πήγε στο σπίτι της Μελίνας που ήξερε ότι δεν θα πήγαινε μαζί τους στην εκδρομή, και μόλις εκείνη συνειδητοποίησε ότι η ξαδέρφη της δεν επέστρεψε ποτέ, άρχισε να κλαίει με λυγμούς και μέσα σε συγνώμες και δάκρυα αποκάλυψε στον θείο της ότι η Όλγα είχε σχεδιάσει να περάσει το τριήμερο της εκδρομής με τον Ιάσωνα, στο εξοχικό του στην Αίγινα. Του είπε πως προσπαθούσε να της αλλάξει γνώμη αλλά εκείνη της έλεγε πως ήταν έτοιμη να πέσει σε κατάθλιψη και χρειαζόταν λίγο χρόνο μόνο με το αγόρι της, έτσι την έπεισε και δέχτηκε να είναι η κάλυψή της.

 Καθώς μελετούσε όλη την ημέρα για τις εξετάσεις της και σπάνια άνοιγε την τηλεόραση δεν είχε προλάβει να μάθει για την ιστορία στην οποία φέρεται να ήταν IMG_3017μπλεγμένος ο Ιάσωνας. Του είπε  όμως ότι σε καμιά περίπτωση δεν πίστευε τις κατηγορίες και πως πιθανό κάποιος να ήθελε να τον μπλέξει σε όλο αυτό. Η Μελίνα συμπαθούσε πολύ τον Ιάσωνα, πίστευε πως λάτρευε και νοιαζόταν την ξαδέρφη της, και πως την στήριζε πολύ σε εκείνο που περνούσε, που ποτέ κανείς τους δεν έμαθε. Υπήρχαν φορές που έβγαιναν οι τρεις τους και  μάταια παρακαλούσαν την Όλγα να τους πει τι της συμβαίνει αλλά εκείνη αρνούνταν ότι ήταν κάτι συγκεκριμένο, κι έβρισκε ως πρόφαση την εφηβεία και το άγχος της για τις Πανελλαδικές που πλησίαζαν.

Κάλεσε επί τόπου τον Ιάσωνα στο κινητό αλλά κι εκείνος το είχε κλειστό. Ο Μανώλης και η Έλσα δεν ήξεραν πια τι να κάνουν. Αποφάσισαν να περιμένουν ως αργά μήπως εμφανιστεί, ενώ σιγά σιγά όλοι οι στενοί συγγενείς και φίλοι άρχισαν να ειδοποιούνται και να συγκεντρώνονται στο σπίτι τους, και έπειτα, εν τέλει, κατέφυγαν στην αστυνομία. Οι επόμενες μέρες ήταν εφιαλτικές. Τα ίχνη των δύο παιδιών είχαν εξαφανισθεί, ήταν σαν να άνοιξε η γη και τους κατάπιε. Κανείς δεν τους είχε δει τις τελευταίες μέρες που υποτίθεται ότι η κοπέλα ήταν εκδρομή με το σχολείο της, ενώ στην οικογένεια του Ιάσωνα τον αναζητούσαν κι εκείνοι, ειδικά την ημέρα που ακούστηκε το όνομά του μπλεγμένο με την υπόθεση των ναρκωτικών.

Οι δυο οικογένειες που κατηγορούσαν η μια την άλλη, οι μεν ότι ο Ιάσωνας έμπλεξε την κόρη τους με ναρκωτικά και οι δε ότι η μικρή έφηβη ξελόγιασε και ξετρέλανε το γιο τους, ο οποίος αρνούνταν να παραδεχτούν ότι είχε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση, απευθύνθηκαν και ξεχωριστά αλλά και από κοινού σε εκπομπές αναζήτησης αγνοουμένων κι έκαναν έκκληση στα παιδιά τους να δώσουν ένα στίγμα ζωής αλλά και σε όσους πιθανότατα να έχουν κάποιες πληροφορίες, να επικοινωνήσουν και να τους βοηθήσουν.

4425624267_11c525d884Η Μαργαρίτα λοιπόν με συστηματική δουλειά, αλλά και με λίγη βοήθεια της τύχης, κατάφερε να εξιχνιάσει το μυστήριο. Ο Ιάσωνας ήταν όντως μπλεγμένος με ναρκωτικά, κατά τη διάρκεια της απόδρασής τους, είχε κανονίσει για μια συναλλαγή, κάποια στιγμή που νόμιζε ότι η Όλγα κοιμόταν. Εκείνη όμως που είχε υποψιαστεί τι συνέβαινε, τους είδε, αν και προσπάθησε να μην την καταλάβουν, κάποιος την άκουσε και ο Ιάσωνας από φόβο μην αποκαλύψει αυτά που είδε, την σκότωσε. Έπειτα διέφυγε, έβγαλε πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες, κι εξαφανίστηκε από τη χώρα. Από τότε ουδέποτε τον άκουσε κανείς, ουδέποτε έμαθε κανείς νέα του. Με τη βοήθεια της Μαργαρίτας η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει το πτώμα της άτυχης κοπέλας, και η υπόθεση έκλεισε εκεί.

Και ήρθε τώρα ο Θωμάς, τόσα χρόνια μέτα, να της αποκαλύψει το δικό του τρομερό μυστικό, πως …

-Καλησπέρα…. Τι κάνεις εκεί; Μπήκε μέσα στο δωμάτιο που είχε το γραφείο της , ο Θωμάς, διακόπτοντας τον ειρμό των σκέψεων της.

-Καλησπέρα… εδώ, ξαναδιαβάζω τα αρχεία που αφορούν την υπόθεση της … αδερφής σου. Μου έφερες τα πάνω κάτω με την αποκάλυψη αυτή Θωμά… τόσα χρόνια όλοι την είχαμε για μοναχοπαίδι κι έρχεσαι να μου πεις ότι τελικά είχε μεγαλύτερο ετεροθαλή αδερφό; Καταλαβαίνεις ότι τώρα πια η υπόθεση πρέπει να ξανανοίξει;

-Να ξανανοίξει; Γιατί; Πιστεύεις ότι έχω σχέση με την εξαφάνιση  και την δολοφονία της; Μα βρε Μαργαρίτα σου είπα ότι μέχρι τότε δεν είχα καμιά σχέση με την οικογένεια. Ούτε το όνομά της δεν ήξερα. Μάλιστα  ήμουν τόσο απορροφημένος με τη δουλειά που η μόνη στιγμή που κατάλαβα ποια ήταν η εξαφανισμένη, ήταν όταν είδα τη μητέρα μου στα πλάνα της κηδείας της που πρόβαλαν διαρκώς οι τηλεοράσεις. Κι αυτό τυχαία!

-Δεν πιστεύω εγώ ότι έχεις σχέση Θωμά, σου λέω τι πρέπει να γίνει κανονικά!! Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί περίμενες τόσα χρόνια να μου το πεις.

-Μου είπες ότι θα δείξεις κατανόηση για το μυστικό μου ,όπως έδειξα κι εγώ!

-Δείχνω κατανόηση για το μυστικό, για το χρόνο καθυστέρησης έχω τις ανησυχίες μου.

-Μα κι εσύ δε μου το είπες αμέσως.

-Δεν περίμενα τέσσερα χρόνια Θωμά! Περίμενα ένα μήνα. Κι αυτό μέχρι να βάλω σε τάξη τις σκέψεις μου και τη ζωή μου. Μην ξεχνάς ότι το δικό μου μυστικό είναι5782312637_4492b3fa8c τελείως διαφορετικής φύσεως και σε επηρεάζει άμεσα από τη στιγμή που έχεις αποφασίσει να περάσεις τη ζωή σου μαζί μου. Ανατράπηκαν τα πάντα όλα όσα ήξερα Θωμά! Το παιδί που πίστευα ότι είναι νεκρό,  είναι εκεί έξω ζωντανό και δεν ξέρω σε τι κατάσταση, ούτε πώς να τη βρω ούτε πώς να τη βοηθήσω. Και των δυο μας η ζωή ήταν χτισμένη μέσα στο ψέμα κι αυτός ήταν ο βασικός λόγος που αποφάσισα να σου πω αμέσως την αλήθεια. Εσύ όμως δεν είχες κανέναν λόγο να μου κρύψεις κάτι τέτοιο.

-Εντάξει, έχεις δίκιο, είπε εκείνος προσπαθώντας να την ηρεμήσει. Έχεις δίκιο βρε αγάπη μου, δεν ξέρω γιατί το διαχειρίστηκα έτσι. Τον πρώτο καιρό, όταν σε γνώρισα μέσω της Έλενας και συνειδητοποίησα ότι εσύ είσαι η δημοσιογράφος που έφερε στο φως την αλήθεια για την εξαφάνιση της Όλγας, δεν σου είπα τίποτα από φόβο μήπως το αποκαλύψεις σε κανένα ρεπορτάζ και θεωρήσεις ότι έβγαλες λαβράκι. Μπορεί να μην έχω καμιά σχέση με τη μητέρα μου αλλά σίγουρα δεν θα της χρειαζόταν κάτι τέτοιο μετά από αυτά που έζησε. Δεν σε ήξερα και δεν ήξερα πως μπορεί να χρησιμοποιούσες αυτή την πληροφορία Μετά σε ερωτεύτηκα και δεν ήθελα να στο πω από φόβο μήπως θυμώσεις που σου κράτησα αυτό το μυστικό και σε χάσω. Στη συνέχεια μάλλον το έβγαλα τελείως από το μυαλό μου, ίσως επειδή δεν μας επηρέαζε με κάποιο τρόπο και βολεύτηκα σε αυτό. Μόλις μου διηγήθηκες εσύ την ιστορία σου, εκτίμησα αφάνταστα την ειλικρίνειά σου, και θεώρησα άδικο για εσένα να σου το κρατάω κρυφό.  

 

-Πήγες να την δεις καθόλου; Την Έλσα εννοώ!

-Ναι πήγα, αλλά αρνήθηκε να με δει!

-Μου κάνεις πλάκα! Γιατί; Το πιο λογικό ήταν να σε δεχτεί με ανοιχτές αγκάλες τώρα που έχασε το δεύτερο παιδί της!

-Ο Μανώλης δεν ξέρει τίποτα για την ύπαρξή μου. Μου είπε πως το τελευταίο που της χρειαζόταν τώρα ήταν να χαλάσει το γάμο της… και το σεβάστηκα! Αρκετά πέρασε!

-Α την σκύλα! Και δεν της το χα! Κι εσύ;;; Αυτά που πέρασες εσύ μετά την εγκατάλειψη της μητέρας σου;;;

-Εγώ ναι μεν βίωσα άσχημα το αίσθημα της απόρριψης, αλλά κατά κάποιο τρόπο μου έκανε χάρη. Με μεγάλωσε μια καταπληκτική γυναίκα με πολύ αγάπη μέσα της, και μου χάρισε δυο υπέροχες αδερφές. Για εμένα η μητέρα μου είναι η Αλεξάνδρα, εκείνη που γνώρισες, εκείνη που με μεγάλωσε δίνοντάς μου όλη της την αγάπη, κι ας μην ήμουν πραγματικό της παιδί. Άρα μπορείς να πεις ότι δεν πέρασα κι άσχημα, χαμογέλασε ο Θωμάς.

Η Μαργαρίτα συγκινήθηκε πολύ με την μεγαλοψυχία του και ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά το Θεό που ο Θωμάς βρέθηκε στο δρόμο της. Το πρωί που συναντήθηκαν στο στέκι τους για πρωινό, άκουσε με πολύ κατανόηση και προσοχή την ιστορία της, της είπε πως είναι σε όλα στο πλευρό της, πως θα τη βοηθήσει στο να βρει την Μυρτώ και να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος της. Αποφάσισε λοιπόν πως δεν έπρεπε να του «κρατάει μούτρα», τον πλησίασε και πέρασε τα χέρια της γύρω από το λαιμό του και τον φίλησε τρυφερά.

-…και διαμόρφωσε έναν καταπληκτικό άντρα με υπέροχη προσωπικότητα, συμπλήρωσε τα λόγια του χαμογελαστή, καθώς εκείνος τύλιγε τα χέρια του γύρω από το σώμα της.

-Κάπως έτσι, της απάντησε κι έβαλαν τα γέλια. Λοιπόν τι λες; Θα μιλήσεις στον εκδότη της εφημερίδας σου; Η να το αφήσουμε πίσω μας όλο αυτό;

8668629923_fb0f4ac9afΗ κοπέλα σοβάρεψε, απομακρύνθηκε από την αγκαλιά του και πλησίασε τον υπολογιστή της. Πήρε βαθιά ανάσα κι έκλεισε όλους τους φακέλους που αφορούσαν την πρώτη της υπόθεση και του είπε:

-Νομίζω πως πρέπει να αφήσουμε την αδερφή σου να αναπαυθεί εν ειρήνη! Αρκετά πέρασε κι εκείνη εν ζωή!

-Έχεις δίκιο μωρό μου, την πλησίασε εκείνος κλείνοντας την ξανά στην αγκαλιά του. Σ’ ευχαριστώ πολύ! Σ’ ευχαριστώ! Το ζευγάρι αγκαλιασμένο κάθισε στον καναπέ κι αφού μοιράστηκε μερικές τρυφερές στιγμές, η Μαργαρίτα είπε:

-Δεν μπορώ να τις καταλάβω μερικές γυναίκες. Η μητέρα σου, η μητέρα μου, έκαναν και οι δυο παιδιά που άλλες γυναίκες κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν, και δεν μπορούν, και τους φέρθηκαν τόσο άσχημα. Και τους δυο μας φρόντισαν δυο ξένες, δυο γυναίκες που δεν είχαν ουδεμία σχέση μαζί μας…

-Τι να σου πω βρε Μαργαρίτα μου, μακάρι να μπορούσα να μπω μες στο μυαλό τους αλλά να σου πω κάτι; Ότι και να μου πουν αυτή τη στιγμή δεν θα με πείσει. Οπότε από το να κάθομαι να ακούω ηλίθιες δικαιολογίες, προτιμώ να μην ασχοληθώ καθόλου. Εξάλλου κι εγώ κι εσύ τουλάχιστον σταθήκαμε κατά κάποιο τρόπο τυχεροί!!

-Ναι έχεις δίκιο απλά βρε παιδί μου σκέφτομαι.. από τη στιγμή που έμαθα ότι είμαι μητέρα, ότι κάπου εκεί έξω έχω μια κόρη, που δεν έχω γνωρίσει, άλλαξαν τα πάντα μέσα μου. Τα πάντα Θωμά. Έχω νιώσει συναισθήματα που δεν ήξερα καν ότι είχα. Νιώθω αγάπη ανεξάντλητη, τρυφερότητα, ζεστασιά, αλλά και υπερπροστατευτικότητα, οργή και θυμό για όλους όσους την πλήγωσαν και την πείραξαν. Εκείνες, δεν ένιωθαν έτσι δηλαδή; Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω!!!

-Δεν ξέρω τι να σου πω πραγματικά…. Εσύ είχες κανένα άλλο νέο σχετικά με την υπόθεση της Μυρτώς;

-Όχι , τίποτα ακόμα, αύριο θα τα βάλω όλα κάτω και θα δω από πού θα ξεκινήσω. Το θέμα είναι ότι το γεγονός πως η Μυρτώ είναι κόρη μου, πρέπει να μείνει επτασφράγιστο μυστικό, ανάμεσά μας. Να παραμείνουμε γνώστες μόνο εμείς που το ξέρουμε ήδη, δηλαδή εγώ, εσύ, η Έλενα και η Ευθαλία. Δεν πρέπει να φτάσει στην εφημερίδα γιατί θα με βγάλουν από την υπόθεση διότι εμπλέκομαι συναισθηματικά κάτι που θα θεωρήσουν ότι επηρεάζει την αντικειμενικότητά μου, και χωρίς τις πηγές της εφημερίδας δεν θα μπορέσω να ανακαλύψω τίποτα.

-Μήπως όπως είναι καλύτερα για εσένα να το αναλάβει κάποιος άλλος ;

-Δεν έχει κανένας την πείρα μου σ’αυτόν τον τομέα Θωμά, και δεν το λέω υπεροπτικά, αλλά έτσι είναι. Ξέρεις ο ίδιος πολύ καλά ποσες περίεργες και δύσκολες υποθέσεις εχω αναλάβει. Μόλις τα βάλω κατω και βγάλω ένα σχεδιάγραμμα θα ηρεμήσω και θα συγκροτήσω τη σκέψη μου και θα κανω την έρευνά μου σωστά.

-Μαργαρίτα, δεν είναι απλά μια υπόθεση , είναι το παιδί σου! Τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

-Ναι το ξέρω αλλά… σε παρακαλώ μην επιμενεις. Σου υπόσχομαι πως αν δω ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω θα ζητήσω τη βοήθεια άλλου. Αλλά άσε με να προσπαθήσω πρώτα.

-Μου το υπόσχεσαι;

-Ναι στο υπόσχομαι, χαμογέλασε εκείνη και κρύφτηκε για άλλη μια φορά στην αγκαλιά του, στο δικό της καταφύγιο, και ο καθένας βυθίστηκε στο δικό του κόσμο.

Τις σκέψεις τους όμως διέκοψε ένα τηλεφώνημα στο κινητό της Μαργαρίτας…

IMG_3241

Photos by:victorcamilo, Leo Hidalgo (@yompyz),DeeAshley ,Ү. Tg-Pint,Por mi tripa…

Print Friendly, PDF & Email