Ότι Ονειρευόμαστε είμαστε....

Οι 106 φοιτητές που αντέγραψαν την ίδια εργασία και …….. το δράμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Posted on

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail to someonePrint this page

Πέρασαν πάλι δέκα μέρες και ειμ’εδωωωωω! 
Ή αλήθεια είναι οτι απο χθες ήθελα να σας γράψω αλλά δεν ήμουν πολύ συγκεντρωμένη και χωρίς έμπνευση οπότε το ανέβαλλα για σήμερα. Με αυτά κι εκείνα βέβαια καταλήγω να γράψω βράδυ αλλά δεν πειραζει. Θα προσπαθήσω να συντομεύω. Τα νέα μου δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο αλλά δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ σε ένα γεγονός που πραγματικά με έχει κάνει να «γελάσω πολύ». Ουσιαστικά δηλαδή για γέλια και για κλάματα είναι αλλά δεν μπορώ, δεν γίνεται, να μην το αφήσω ασχολίαστο . 106 φοιτητές λέει αγόρασαν και παρέδωσαν την ίδια εργασία 😛

Ενταξει, αγορασαν οι άνθρωποι μια εργασία που να ξέρουν οτι το ρεμάλι που τους την πούλησε, το έκανε μαύρη αγορά;;Καλά τον τύπο δεν τον περιγράφω καν… ΤΟΣΟ του έκοψε … την πουλάς την ίδια εργασία σε έναν , σε δυο, αιντε σε τρεις.. μα σε 106;;; Βέβαια θα μου πείτε μπορεί να σκέφτηκε το παλικάρι οτι θα την αλλάξουν. Λες να εδιναν 100 ευρώ μανίτσα μου έκαστος για να κάτσουν και να την αλλάξουν κιόλας;;; Αυτό δεν είναι το χειρότερό μου. Ναι προφανώς και πρέπει να τιμωρηθούν όλοι. Ναι να αποκλειστούν από μια εξεταστική. Δεν είναι αυτό το χειρότερό μου λοιπόν. Όλοι έχουν κάνει τις βλακειούλες τους στο Πανεπιστήμιο (βέβαια 106 μαζεμένες δεν ειχα ξανακούσει αλλά πες οτι ήταν δύσκολη η εργασία, πες ο καθηγητής σκληρός παει στα κομμάτια τους συγχωρείς). 

Το χειρότερό μου λοιπόν ήταν η προσπάθεια κάλυψης από την ΔΑΠ  η οποια προχώρησε σε δραματική ανακοίνωση που ξεκίνησε με το παρακάτω απόσπασμα: ««Aδικία είναι να σου γκρεμίζουν τα όνειρα που φτιάχνεις..είναι όμως ειρωνεία να στα γκρεμίζει αυτός που περιμένεις να σε βοηθήσει από ΕΞΩ…

«Κάθε σημαντικό γεγονός στη σύγχρονη εποχή εξελίσσεται σαν φτηνή αντιγραφή του ιστορικού παρελθόντος». Αυτό είχε αντιληφθεί και διατυπώσει στο έργο του «Η 18η Μπρυμαίρ  του Λουδοβίκου Βοναπάρτη» ο Γερμανός Φιλόσοφος Καρλ Μαρξ.

Το φαινόμενο αυτό είναι λογική συνέπεια της ρομαντικής επίδρασης που ασκεί το παρελθόν στο σύγχρονο άνθρωπο.  Οι συνέπειες του όμως μπορεί να είναι ιδιαίτερα καταστροφικές όταν ανάγεται σε πολιτικό επίπεδο.»

Seriously??? Δεν θα κάνετε καν μια προσπάθεια να δείξετε ότι κάτι αλλάζει στον τόπο τουτο;;; Και το αγαπημένο μου: «Η στάση αυτή τους φέρνει απέναντι σε κάθε καινοτόμα και ριζοσπαστική πρόταση για αλλαγή  του υποβαθμισμένου και παραπαίοντος Ελληνικού Πανεπιστημίου. Είναι αυτή, η στείρα άρνηση και η εμμονή σε παρωχημένες αντιλήψεις που εμποδίζουν την πρόοδο και την ανάπτυξη των σχολών μας!» Κλάμα λέμε! Μέχρι δακρύων. Στη συνέχεια εξηγούν για ποιούς λόγους οι δύσμοιροι φοιτητές προέβησαν σε αυτήν την κατα τ’αλλα ασήμαντη πράξη, και τέλος ζητούν και ελάφρυνση της βαρύτατης ποινής. 

Καμιά προσπάθεια να δείξουν οτι τελικά αυτή η χώρα έμαθε κάτι από αυτή τη κρίση, να καταδικάσουν απλά το γεγονός, να πουν οτι πρεπει να τιμωρηθούν και να πάμε παρακάτω. Η Ελλάδα έχει βαθιές ρίζες στις πελατειακές σχέσεις και τελικά αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Επίσης είναι γεγονός ότι ο Έλληνας φοιτητής (τουλάχιστον οι περισσότεροι) ΔΕΝ αγαπούν την παιδεία. Είναι επίσης γεγονός ότι δεν τους δίνεται και κίνητρο να το κάνουν. Είναι όλο το καταραμένο εκπαιδευτικό σύστημα που αποβλέπει στην παπαγαλία, στην ξύλινη γλώσσα (δες παραπανω) και στο ξεπέταγμα των μαθημάτων για να παρουμε απλά το πτυχιο να χουμε κι ένα χαρτί ρε παιδί μου.(το ξέρω γιατί το βίωσα). Και φυσικα και θα γίνει ετσι οταν το 80% των μαθητών περνάνε σε σχολές που δεν θέλουν ή που δεν τους ταιριάζουν . Αυτό το συνειδητοποίησα με το μεταπτυχιακό, στο οποιο εκανα μαθήματα που αγάπησα πραγματικά. 
Αυτό όμως που ήθελα να πω εδώ είναι οτι απλα ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν βλέπω καμιά αλλαγή , καμια ροπή. Τελικά ο Ελληνας δεν μαθαίνει….δεν μπαίνει σε καλούπι, δεν συμμορφώνεται και οι εκάστοτε αρχές (εξάλλου το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει) το αποδεικνύουν σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Είναι κρίμα και θλίβομαι, αλλά χαίρομαι γιατί σε αυτές τις ομάδες τουλάχιστον ποτέ δεν συμπαρατεύθηκα. Κρίμα…………. 

 

Εδώ μπορείτε να μου αφήσετε το σχόλιό σας....

Σχόλια...

 • Marina Tsardakli

  Μαράκι μου είναι εκπληκτικό που πλέον στην Ελλάδα δεν με ταράζει τίποτα.
  Το στενάχωρο είναι αυτό που αναφέρεις. Δεν υπάρχει διάθεση αλλαγής. Τουλάχιστον όχι από την μάζα.
  Αλλά υπάρχουν ελπίδες, όσο υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι σαν εσένα, να αποτελούν την φωτεινή εξαίρεση στο κανόνα.
  Να έχεις ένα όμορφο βράδυ κορίτσι γλυκό!

 • Νομίζω πως δε μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο με τα όσα γράφεις! Και δεν είναι 100 τα ευρώ είναι και παραπάνω. Έχω ακούσει τιμές 600-700, για εργασίες εννοείται φουλ στις λογοκλοπές, τις οποίες κανένας δεν κοιτάζει απορώ… Κανένας δεν ασχολείται πια; Δε φταίει αυτός που τις πούλησε, ούτε αυτοί που πλήρωσαν για μια εργασία. Αφού δεν υπάρχει έλεγχος καλά έκαναν, γιατί καλώς ή κακώς όλοι κάνουμε λάθη ή θα προσπαθήσουμε να γλιτώσουμε λίγο διάβασμα. Όταν όμως ξέρεις ότι αυτό που παραδίδεις θα ελεγχθεί, τότε βάζεις ένα φρένο. Το ότι τους βρήκαν είναι ένα τυχαίο γεγονός και αυτό που με ενοχλεί είναι το για πόσο θα είναι όλα στην τύχη σε αυτή τη χώρα. Αν η νέα γενιά συνεχίζει τα ίδια, τότε όπως λες κι εσύ δυστυχώς δεν μάθαμε τίποτα και δεν πρόκειται ποτέ να μάθουμε και να αλλάξουμε αυτές τις άρρωστες νοοτροπίες που μας έφεραν σε αυτή τη θέση που είμαστε σήμερα (και μάλλον θα είμαστε για πολύ καιρό ακόμα). Για τις πολιτικές παρατάξεις στα Πανεπιστήμια δε θα σχολιάσω, γιατί αν αρχίσω δε θα τελειώνω…
  Σε φιλώ! ♥

  • mariakat80

   Τα είπες όλα κι εσύ Stavie μου. Γενικά το θέμα της παιδείας πονάει πολύ στη χώρα μας. Το ψάρι βρωμάει απο το κεφαλι αλα και η ουρα δεν ειναι καλυτερη. ειναι ενας φαύλος κυκλος ολα κοριτσι μου. Σε φιλώ και σε ευχαριστώ για το περασμα σου
   Μαρία

 • Woman in blogs

  Για γέλια και για κλάματα! δεν θα μιλήσω για αξιοπρέπεια και όραμα, γιατί είναι άγνωστες λέξεις γι’ αυτούς. Όμως μόνο βλακεία και μάλιστα απύθμενη;;;;
  Ένας φαύλος κύκλος τα πανεπιστήμιά μας: φοιτητές που κρατούν σα φυλαχτό την κακή νοοτροπία του μαθητή και καθηγητές που δραστηριοποιούνται εγκεφαλικά μονάχα όταν βλέπουν κέρδος… (Οκ, υπάρχουν και οι άλλοι, όπως παντού, αλλά η γενική εικόνα αυτή είναι.)
  Καλή μας εβδομάδα!

  • mariakat80

   Αστα να πάνε κορίτσι μου!!!! Δεν μπαινει με τπτ σε καλούπι αυτη η χώρα το εχω πάρει απόφαση πια……….

 • Μαρία μου,
  Εξαιρετικό το άρθρο σου! Επειδή… τα έχεις πει όλα, θα σταθώ στις δύο τελευταίες παραγράφους σου και θα τονίσω κι εγώ, τόσο το ρόλο του σχολείου και του αθλίου συστήματος, όσο κι εκείνον, των γονιών, τους οποίους θεωρώ σχεδόν αποκλειστικά υπεύθυνους (ακραίο, ίσως). Διότι, όταν ζορίζεις ένα παιδάκι από το δημοτικό, κατευθύνοντάς το εκεί που εσύ θέλεις (για τα δικά σου χαμένα όνειρα ή για το ψώνιο σου), το ωθείς να ψάξει την εύκολη λύση για «να ξεμπερδεύει μια ώρα αρχύτερα»! [Δυο πολύ πρόχειρα παραδείγματα που έχω: παιδί που ήθελε από μικρό να μπει Πολυτεχνείο, κι η μάνα του ήθελε καλά και σώνει Ιατρική! Άλλο παιδί, που ο πατέρας του τού είπε κυνικά «πάρε ένα πτυχίο ό,τι να ‘ναι, να σου βρίσκεται και μετά… έχουμε γνωριμίες! Θα σε βάλω … (δεν γράφω πού, για ευνόητους λόγους.)] Το παιδί με το «ένα πτυχίο ό,τι να ‘ναι», είχε πάρει σβάρνα να βρει έτοιμες πτυχιακές (οι οποίες πωλούνταν αδρά, αν θυμάμαι, πολύ πάνω από 1000 ευρώ!)
  Επίσης, όλη αυτή η «πρέσσα» (αλλά και η ελληνική νοοτροπία «αν δεν μπεις πανεπιστήμιο δεν θα σε υπολήπτεται κανείς») λειτουργεί τόσο ανασταλτικά στις αποφάσεις των παιδιών που, συχνά, οδηγούνται σε λάθος κατεύθυνση ή «όπου να ‘ναι», αρκεί «να βουλώσουν στόματα». Κάθε χρόνο, όταν ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Παενελληνίων ακούμε να ερωτώνται παιδιά «πόσα μόρια πήρες; Πού θέλεις να περάσεις;» και απαντήσεις… «θα βρω κάποια σχολή, δεν είμαι σίγουρος/η, δεν έχω αποφασίσει ακόμη». Δεν είναι τραγικό;

  Για τους ΔΑΠίτες, τι να πω; Ανέκαθεν άθλιοι! (Φέτος, είχε κι η κόρη μου την εμπειρία μιας… πρώτης γνωριμίας μαζί τους, όταν πήγε στη σχολή της για πληροφορίες και «της την έπεσαν», τάζοντάς της σημειώσεις, sos θέματα, πληροφορίες «πρώτοι απ’ όλους», και ζητώντας της επιτακτικά τηλέφωνο και facebook! Τους ευχαρίστησε, τους χαιρέτισε και, απ’ ό,τι κατάλαβε, μάλλον δεν τους άρεσε καθόλου!)

  Μαρία μου, αρμένικη την έκανα την επίσκεψη και τεντόπανο «πριμαβέρα» το σχόλιο!
  Φιλιά πολλά πολλά! ❤

  • mariakat80

   αγαπησα την επίσκεψή σου και ακόμα περισσότερο το τεντόπανο γιατί ότι ειπες με εκφράζει ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!! Αυτή η Ελληνική νοοτροπία με τα πανεπιστήμια και οτι έπεται ειναι ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΑ όσο δεν παιρνει. και φυσικα απο εκει ξεκινάνε ολα!!!!!! πολυ σωστή Νατάσα μου. Σε γλυκοφιλώ και σε ευχαριστω για το περασμά σου. Καλη σταδιοδρομία στο κορίτσι σου και μακριά απο αυτούς να της πεις. πολυ ωραια το χειρίστηκε

  • Παρεμβαίνω κι εδώ για να πω έως πότε θα γίνει τόσος ντόρος με τις Πανελλήνιες. Γιατί να ανακοινώνεται στις ειδήσεις, γιατί να γράφονται τα αποτελέσματα σε πίνακες στις τοπικές εφημερίδες κτλ κτλ κτλ. Όλο αυτό δημιουργεί απίστευτη πίεση στα παιδιά, αφού ο καθένας αποκτά πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα. Όταν ξέρεις ότι θα έρθει όλη η γειτονιά να ρωτήσει που πέρασες προφανώς και θα οδηγηθείς στην κατεύθυνση του «όπου να ‘ναι» αρκεί να έχω μία απάντηση να δώσω, για την οποία η κυρα-Κούλα που μένει απέναντι δε θα με θάψει σε όλο τον γαλαξία. Και προφανώς θα περάσεις σε όποια σχολή τύχει, και προφανώς δε θα σου αρέσει, και προφανώς θα θες να ελευθερωθείς όσο πιο σύντομα γίνεται, με όποιον τρόπο γίνεται.

   • mariakat80

    Μόνο στην Ελλάδα αυτα βρε!!!!!

 • Δηλαδή ο τύπος έβγαλε δεκάμιση χιλιάρικα????? wow!!!
  Τί λέμε τώρα? Εννοείται πως δεν θα αλλάξει τίποτα! Υποτίθεται πως είμαι ο άνθρωπος «χαρούμενα-Χριστούγεννα», αλλά φως στο τούνελ δεν βλέπω! Τόσο απλά και… αισιόδοξα!
  χαχα!
  ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, Μαράκι!

  • mariakat80

   του τυπου μάλλο του τα πηραν πίσω και μάλλον κιννδυνεύει κι απο διαγραφή κι αυτού καλά θα του κάνουν!!! Αστα να πανε Joanaki μου. φιλια πολλάαααα

 • ainafetst .

  Δεν έχω τίποτα να σχολιάσω Μαράκι μου, τα «είπες» έτσι όπως ακριβώς έχει και αυτό το «έχει» με γεμίζει θλίψη γιατί οι περισσότεροι από μας περιμένουμε ν’ αλλάξει κάτι απ΄έξω για να αλλάξει το μέσα μας… ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο!
  Καλή δύναμη σου εύχομαι!
  Πολλά πολλά ΑΦιλάκια σου στέλνω! <3

  • mariakat80

   Ακριβώς γλυκειά μου Στεφανία. Εχεις και τα δικά μου άπειρα φιλάκια

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail to someonePrint this page

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ

Show Buttons
Hide Buttons